De roos uit het beton


Nederlands | 17-05-2021 | 320 pages

€ 21,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Er is één ding waar de zeventienjarige Maverick Carter zeker van is: een échte man zorgt voor zijn familie. Als zoon van een voormalig berucht bendelid doet Mav dat op de enige manier die hij kent: hij dealt voor de King Lords. Met het geld kan hij zijn moeder helpen, die zich met twee banen te pletter werkt om voor hen te zorgen terwijl zijn vader in de gevangenis zit.

Zijn leven is niet perfect, maar hij heeft een beeldschone vriendin en een neef die altijd achter hem staat, dus Mav heeft het gevoel dat hij alles redelijk onder controle heeft. Totdat hij erachter komt dat hij vader wordt...

Plotseling heeft hij een baby, Seven, die niet zonder hem kan. En hij komt er al snel achter dat drugs dealen, hard studeren en voor een pasgeboren baby zorgen moeilijker te combineren is dan hij dacht. Dus wanneer Mav de kans krijgt om het rechte pad te bewandelen, grijpt hij die met beide handen aan. Hij zal iedereen die hem bestempelt als hopeloos tuig hun ongelijk bewijzen.

Alleen is weglopen niet zomaar een optie, niet wanneer er King Lord-bloed door je aderen stroomt. Loyaliteit, wraak en verantwoordelijkheid dreigen Mav te verpletteren, zeker als er iemand van wie hij houdt op brute wijze wordt vermoord. Uiteindelijk zit er maar één ding op: Mav moet zelf ontdekken wat het betekent om een echte man te zijn.


Korte beschrijving/Annotatie

De prequel op The Hate U Give: het verhaal van Starrs vader


Biografie

Angela Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren trad ze regelmatig op als rapper. The Hate U Give was haar debuut en werd verfilmd door Fox 2000. In het voorjaar van 2019 verscheen ook Angies tweede boek, Niet te stoppen, bij Moon. De roos uit het beton is de prequel op THUG en verschijnt in 2021.Details

  EAN :9789048858880
  Auteur: 
  Uitgever :Overamstel Uitgevers
  Vertaler : Aimée Warmerdam
  Publicatiedatum :  17-05-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :135 mm
  Breedte :211 mm
  Dikte :31 mm
  Gewicht :423 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :320
  Trefwoorden :  angie thomas;the hate u give;thomas