Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

De gast


Nederlands | 12-05-2023 | 272 pagina's

9789048856299

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 23,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Langverwachte tweede roman van de auteur van de bestseller De meisjes

Tekst achterflap

'De oceaan zag er kalm uit, een zwart nog zwarter dan de lucht. Haar handpalmen werden klam van een opkomend angstgevoel. Het leek ineens onhoudbaar dat alles verborgen kon blijven, dat ze met succes van de ene wereld in de andere kon stappen.'

De zomer op Long Island is bijna voorbij en Alex heeft haar verleden al die tijd verborgen kunnen houden. Tot ze tijdens een etentje met haar sugardaddy Simon de fout ingaat en ze niet meer welkom is. Ze wordt afgezet op het station, een paar dagen voor hij een groot Labor Day-feest geeft.

Alex besluit in de buurt te blijven, zwerft rond tussen de grote, omheinde villa's en geeft zich uit voor iemand anders, terwijl ze zich vastklampt aan het idee van een weerzien met Simon. Ondertussen begint haar ex Dom haar online lastig te vallen. In deze droomachtige omgeving verliest Alex de realiteit langzaam uit het oog.

Recensie/Quote

In fonkelend proza beschrijft Cline de dagen waarin Alex op haar ondergang afkoerst. De gast is een intense, broeierige, meeslepende roman. Mysterieus ook, Cline benoemt geen plaatsen en over de achtergrond van Alex komen we haast niets te weten, ze blijft ongrijpbaar, deze tragische jonge vrouw, die er dan wel een zootje van maakt, maar die toch ook hevig ontroert.

Biografie

Emma Cline (1989) is schrijver van romans en korte verhalen. Ze debuteerde in 2016 met De meisjes, dat een internationaal succes werd en waarmee ze de Shirley Jackson Award won. Het werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award, de Los Angeles Times Book Prize en de First Novel Prize. Haar verhalen verschenen onder andere in The New Yorker en Granta. Met haar verhaal 'Marion', dat in The Paris Review verscheen en ook in haar verhalenbundel Daddy is opgenomen, won ze de Plimpton Prize.
De gast is haar langverwachte tweede roman.

Details

EAN :9789048856299
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Vertaler : Tjadine Stheeman
Publicatie datum :  12-05-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :147 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :410 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :272
Keywords :  alex;anoniem;bestaan;bestsellerauteur;coming of age;daddy;de gast;de meisjes;dom;dromen;drugs;eenzaam;eenzaamheid;emma cline;feestdag;gedrag;geest;geluk;ghost;ghosting;hoop;hulp;identiteit;kleptomanie;labor day;liefde;literair;long island;lot;mentale problemen;misbruik;new york;novelle;nyt;nyt-bestsellerauteur;ongeluk;onzichtbaar zijn;onzichtbaarheid;poolparty;prostitutie;relatie;rijkdom;roman;rouw;schuld;schuldgevoel;simon;stad;stelen;strand;sugar daddy;the guest;the new york times;tragiek;trauma;verdriet;verlies;verslaving;vrouw zijn;welzijn;zee;zwemmen;zwerven