Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Ketterij


Nederlands | 23-05-2024 | 432 pagina's

9789048855964

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Ketterij onthult de verschillende versies van Christus die de vroege christenen kenden en beschrijft het proces van ontwikkeling - en uitroeiing - waardoor Jezus die ene unieke figuur werd die we tegenwoordig kennen.

Tekst achterflap

In tegenstelling tot wat de Kerk vandaag de dag leert, bestond er in de eerste eeuwen van het christendom geen consensus over wie Jezus was of welk belang hij vertegenwoordigde. In plaats daarvan waren er vele verschillende Christussen. De een had een tweelingbroer en reisde naar India, een ander trok op met draken. Een bijzonder beangstigende Christus minachtte zijn ouders en doodde iedereen die in zijn weg stond. Waarom we zo weinig weten over deze vroege versies van Jezus? Omdat de christelijke orthodoxie die vanaf de vierde eeuw n. Chr. de overhand nam, stelselmatig afrekende met elk van deze varianten. Evangeliën werden gebrandmerkt als apocrief, volgelingen werden verketterd. Deze onfortuinlijke christenen verloren hun rechten, bezittingen en kerken - en soms ook hun levens.

Ketterij is een groepsbiografie van de vele uiteenlopende Jezussen waarvan het in de vroegchristelijke traditie wemelde en over hoe ze een voor een uit de weg werden geruimd totdat de 'echte' Christus overbleef. Van de hand van de gevierde classicus en auteur van Eeuwen van duisternis ('een boek dat insloeg als een bliksemflits' - New York Times Book Review).

Recensie/Quote

Ketterij leest als een openbaring.

Biografie

Catherine Nixey studeerde klassieke oudheid aan Cambridge University en werkte enkele jaren als leraar klassieke oudheid in Londen. Momenteel is ze journalist voor The Times. Eerder verscheen haar debuut Eeuwen van duisternis bij Hollands Diep.

Details

EAN :9789048855964
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Vertaler : Johannes Jonkers
Publicatie datum :  23-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :136 mm
Dikte :39 mm
Gewicht :538 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :432
Keywords :  biografie;catherine nixey;christendom;geloof;gezichten;god;jezus christus;kerk;ketter;ketterij;minnaar;moordenaar;portret;redder;religie;varianten;wij willen hier geen avonturiers