Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Bezette gebieden


Nederlands | 10-01-2020 | 432 Bekijk inkijkexemplaar

9789048837014

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 27,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Vermoedelijk heb ik verleerd de wonderen te herkennen, dat zal het probleem zijn

Tekst achterflap

Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit Moedervlekken, is terug. Nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller is geworden, raakt hij verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens dat hem zijn baan kost - en zijn reputatie vernietigt. Maar niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israël.
Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur: in haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem - en zijn vader - naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt onthaald.
Bezette gebieden is een hartverscheurende, maar ook zeer komische roman over het verleden dat toekomst en heden overwoekert, over schuldige affaires op onschuldige plekken, en onschuldige affaires op schuldige plekken.

Recensie/Quote

Bezette gebieden zit boordevol ethische en andere prangende kwesties, geserveerd op de wrang-komische wijze die we van Grunberg gewend zijn. Kadoke is een hoogst ongrijpbaar personage. Hij laat Grunberg toe om te schaken met thema's als #MeToo, religie en verlossing, ouderdom, schuld, de ruilhandel van de liefde en trial by media

Biografie

Arnon Grunberg (1971) is een van de belangrijkste schrijvers van Nederland. Naast romancier is hij columnist, essayist en journalist. Zijn werk wordt vertaald in vele landen en is meermaals bekroond.

Details

EAN :9789048837014
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  10-01-2020
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :148 mm
Dikte :42 mm
Gewicht :597 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :432
Keywords :  arnon;bezet;bezette gebieden;ganzenvet;gebied;grunberg;grünberg;israel;israël;jeruzalem;joden;jodendom;joods;kadoke;literatuur;michette;moedervlekken;oscar;otto;palestina;rabijn;roman;ss-pet;tirza;west bank