De strijd om energie

Hoe we klem kwamen te zitten tussen energiecrisis en klimaatschade

Nederlands | 19-05-2023 | 240 pages

€ 22,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Roy op het Veld laat zien waar de wortels van de energiecrisis liggen, wat de transitie naar groene energie in de weg staat en hoe we onze weg uit die crisis kunnen vinden.


Tekst achterflap

Na de Russische inval in Oekraïne, in 2022, werd in Nederland plots duidelijk dat de stelselmatige keuze voor goedkope energie een enorme afhankelijkheid van Russische gasleveranties heeft gecreëerd. Het gevolg: dreigende tekorten en torenhoge gasrekeningen. Nog nooit was de onzekerheid over een basisvoorziening voor huishoudens en bedrijven zo groot. Bovendien betaalt het klimaat een hoge prijs voor onze verslaving aan fossiele brandstoffen: de aarde warmt alsmaar verder op en weersextremen richten ieder jaar meer schade aan. In 2008 voorspelde journalist Roy op het Veld dat de wereld door een toenemende energiehonger en geopolitieke machtsverschuivingen in een energiecrisis terecht zou komen. In deze herziene editie van 'De strijd om energie' laat hij zien waar de wortels van de crisis liggen en waarom de wetten van de vrije markt en de geopolitieke macht van olie- en gasrijke landen de omschakeling naar groene energie in de weg staan. Op het Veld toont met behulp van belangrijke stemmen in het energiedebat hoe het koppelen van idealistische doelen aan realistische maatregelen ons uit de energiecrisis kunnen leiden.


Biografie

Roy op het Veld (1970) is freelance journalist, auteur en spreker. Na een opleiding aan de TU Eindhoven rolde hij de journalistiek in. Op het Veld werkte voor VNU, Het Financieele Dagblad, De Limburger en Change Inc. HIj schreef de boeken 'De strijd om energie' en 'Eerlijke concurrentie. De Nederlandse strijd tegen marktmacht'.Details

  EAN :9789047017301
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  19-05-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :230 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :22 mm
  Gewicht :406 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :240