Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

De voedselfactor

Vaclav Smil


Nederlands | 08-11-2024 | 320 pagina's

9789046833087

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 27,99

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar




Tekst achterflap

'Vaclav Smil is mijn favoriete auteur.' Bill Gates

'Er is geen andere wetenschapper die zo beeldend over getallen kan schrijven.' Guardian

Waarom wordt bijna al ons voedsel geproduceerd in landen waar de bevolking zelf ondervoed is? Waarom verspillen we zoveel voedsel en hoe kunnen we dat oplossen? Zou iedereen veganistisch moeten worden? En is dat een realistische optie?

Terwijl het debat over voedselproductie vaak gevoerd wordt op basis van meningen en gevoelens, kiest Vaclav Smil in dit boek voor een verfrissend kwantitatieve benadering. Hij vertelt waarom we sommige dieren wel eten en andere niet, hoe de mensheid door het succes van graan exponentieel kon groeien, en hoe we de uitdijende wereldbevolking kunnen blijven voeden met minder impact op de planeet.

Met de nieuwste wetenschappelijke feiten en cijfers maakt Vaclav Smil duidelijk hoe we het kapotte voedselsysteem kunnen repareren.


'Smil schrijft terecht: er zal minder veranderen dan we denken.' Maarten van Rossem over Zo zit de wereld in elkaar

'Een meeslepend, fascinerend en vooral realistisch portret van de wereld en onze toekomst.' Steven Pinker over Cijfers liegen niet

Biografie

Vaclav Smil is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Manitoba, Canada. Hij schreef meer dan veertig boeken over onderwerpen als energie, milieu, voedselproductie en voedselvoorziening, technische innovatie, risicobeoordeling en openbaar bestuur. Hij is Fellow van de Royal Society of Canada.

Details

EAN :9789046833087
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Joost Pollmann
Publicatie datum :  08-11-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :136 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :425 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :320