Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

En de vierde keer zonken we


Nederlands | 29-08-2023 | 464 pagina's

9789046831243

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 34,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

'Het belangrijkste onderzoeksjournalistieke boek dat ik ooit gelezen heb.' Sally Rooney

Sally Hayden is thuis in Londen als ze op een avond een Facebook Messengerbericht ontvangt: 'Hi sister Sally, we need your help.' De afzender blijkt een Eritrese vluchteling, die samen met honderden anderen al maandenlang vastzit in een Libisch detentiecentrum. Ze kunnen geen kant uit.
Het is het beginpunt van Haydens schokkende onderzoek naar de vluchtelingcrisis in Noord-Afrika. En de vierde keer zonken we is gebaseerd op honderden interviews met (nog steeds) gedetineerden die Europa proberen te bereiken, maar vast komen te zitten in Libië wanneer de EU in 2017 begint met het financieren van 'opvang in de regio'.
Dit boek is een indrukwekkende aanklacht tegen de nalatigheid van Europa, de corruptie binnen de Verenigde Naties en de 21e-eeuwse slavenhandelseconomie. Maar bovenal is het een ode aan de veerkracht van de mens: hoe we zelfs onder de meest erbarmelijke omstandigheden de hoop niet opgeven en overleven.

Winnaar Orwell Prize for Political Writing
Winnaar Michel Déon Prize
Winnaar Post Irish Book of the Year Award
Winnaar Irish Nonfiction Book of the Year Award
Shortlist Baillie Gifford Prize


'Een belangrijk en schokkend onderzoek [dat laat zien] hoe vluchtelingen op weg naar Europa in Noord-Afrika in de knel raken en ten prooi vallen aan uitbuiting, foltering en verkrachting. De EU en de VN kijken weg.' Trouw

'Een grondig onderzocht en schrijnend verslag van de ervaringen van vele vluchtelingen die dictaturen, geweld, vervolging en oorlog ontvluchten.' Foreign Policy

'Journalistiek van de meest urgente soort.' The Financial Times

Biografie

Sally Hayden is schrijver en onderzoeksjournalist. Ze schreef onder meer voor Vice, The New York Times, The Guardian, The Financial Times en werkte voor BBC, CNN en Al Jazeera. Hayden woont en werkt afwisselend in het Verenigd Koninkrijk en Uganda, en is momenteel Afrikacorrespondent voor The Irish Times.

Details

EAN :9789046831243
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Hans E. van Riemsdijk
Publicatie datum :  29-08-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :762 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :464