Macht


Nederlands | 31-03-2022 | 304 pages

€ 25,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

'Een wervelend boek.' Het Financieele Dagblad

'De Freakonomics van de politicologie.' The Washington Post


Corrumpeert macht of worden corrumpeerbare mensen door macht aangetrokken? Als jíj een machtspositie zou hebben, zou je dan de verleiding kunnen weerstaan om je zakken te vullen of een tegenstander onschadelijk te maken? Brian Klaas sprak honderden mensen met macht, van de meest integere tot de meest omstreden, onder wie dictators, coupplegers, ceo's, rebellen, sekteleiders en politici.
Een groot deel van de wereld wordt tegenwoordig gedomineerd door systemen die corrumpeerbare mensen voortbrengen en aantrekken. Politici als Poetin en Trump doen geen enkele moeite hun machtsmisbruik te verhullen, andere personen met macht zijn daar veel geraffineerder in.
Op basis van zijn uitgebreide onderzoek zet Brian Klaas onze meest basale ideeën over macht op zijn kop. De auteur laat ook zien hoe mensen die deugen de weg naar leiderschapsposities kunnen vinden; hoe macht kan zuiveren in plaats van corrumperen.


Biografie

Brian Klaas is hoogleraar mondiale politiek aan de University College London. Hij heeft een wekelijkse column in The Washington Post, is regelmatig te gast bij ccn en bbc News en schrijft onder meer voor The New York Times en The Guardian. Van zijn hand zijn verschenen: The Despot's Apprentice, The Despot's Accomplice en How to Rig an Election. Klaas Brian, afkomstig uit Amerika, woont in Londen.Details

  EAN :9789046828168
  Auteur: 
  Uitgever :Nieuw Amsterdam
  Vertaler : Irene Paridaans
  Publicatiedatum :  31-03-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :152 mm
  Breedte :232 mm
  Dikte :26 mm
  Gewicht :476 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :304