Voor een leven met boeken
0

De zaak aan Highway 62


Nederlands | 24-08-2021 | 368 pages

€ 22,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Een familiesaga, whodunnit en liefdesgeschiedenis in één, die op subtiele wijze de problemen van de westerse maatschappij blootlegt.

Finalist National Book Award, Kirkus Prize en Aspen Literary Award. LA Times bestseller en beste boek van het jaar volgens onder meer TIME, Washington Post, The Guardian, Kirkus Reviews

Driss Guerraoui en zijn vrouw zijn in de jaren tachtig van Casablanca naar Californië geëmigreerd om daar een beter leven op te bouwen. Wanneer Driss op een late lenteavond een donkere kruising oversteekt in zijn woonplaats, een klein stadje in de Mojavewoestijn, wordt hij geschept door een voorbijrazende auto. Het lijkt een bewuste hit & run. Driss' volwassen dochter Nora keert terug naar haar familie om die bij te staan. Ze raakt betrokken bij het politieonderzoek en wordt geconfronteerd met geheimen binnen het gezin en met de hypocrisie van de gemeenschap. De zaak aan Highway 62 is een actuele, provocerende en aangrijpende roman over de immigrant als 'de ander'.


Biografie

Laila Lalami (Marokko, 1968) is docent aan de Universiteit van Californië, romancier en essayist. La Florida was finalist van de Booker en van de Pulitzer en haar wereldwijze doorbraak. De zaak aan Highway 62 was finalist voor o.a. De National Book Award, de Kirkus Prize en de Aspen Literary Award.


Recensie/Quote

Pulitzerprijs-finaliste Lalami is misschien wel de beste hedendaagse chroniqueur van immigratie en alle onbehagen die daarmee gepaard gaat. In haar nieuwste roman wordt niemand gespaard; het is de ideale whodunnit om tijdens een regenachtig weekend in te verdwijnen.Details

  EAN :9789046825426
  Auteur: 
  Uitgever :Nieuw Amsterdam
  Vertaler : Lucie van Rooijen - Inger Limburg
  Publicatiedatum :  24-08-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :151 mm
  Breedte :232 mm
  Dikte :27 mm
  Gewicht :476 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :368