Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Toen Raaf links afsloeg


Nederlands | 15-11-2022 | 136 pages

9789045127811

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 15,99

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Een spannend avontuur van één dag

Maandag is de ergste dag van de week. En deze maandag is dat zeker. Raaf is 10 jaar en wordt op zijn kop gezeten door pester Benni. Bovendien is zijn moeder weg. Aan zijn vader heeft Raaf niets, dus hij beslist die dag niet rechtstreeks naar huis te gaan. Hij gaat dwalen door de stad en ontmoet mensen die ook (nog) niet thuis zijn, om allerlei redenen. Allemaal willen ze Raaf helpen de weg naar huis te vinden. Het meisje bij de bushalte, de ‘beste man van de wereld’, de pizzajongen die aangevallen werd door een politiehond… Intussen wordt het later en later, en lijkt Raaf verder van huis dan ooit.

Een spannende roadtrip over een jongen die na een schooldag beslist links af te slaan in plaats van rechts. Een wereld van verschil.

Over Gibbe en de maandagman:

‘De eerste echte Nederlandse tegenhanger van De boomhut, (…) vol gein en ongein, en dat is een compliment. ‘ nrc.next

Biografie

Evelien de Vlieger schrijft prentenboeken, informatieve boeken, boeken voor eerste lezers en jeugdroman. Daarnaast vertaalt ze ook boeken. Ze debuteerde in 2005 met ‘Blijven slapen’. ‘Job en de duif’, een boek voor beginnende lezers, werd bekroond met een Boekenwelp. De kinderroman ‘Gibbe en de maandagman’ (met illustraties van Karst-Janneke Rogaar) werd in nrc ‘verslavend leuk’ genoemd. ‘Wish you were here’ is haar laatste roman voor adolescenten, ‘een ongemeen mooi boek,’ volgens Mappalibri: ‘Evelien De Vlieger heeft met haar adolescentenromans een enige, authentieke stem in de Vlaamse literatuur.’ De boeken van De Vlieger, gelijk voor welke leeftijd, vallen op door een mix van humor en ernst.

Details

EAN :9789045127811
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Verschijningsdatum :  15-11-2022
Formaat :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :221 mm
Breedte :140 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :334 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :136