Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Moeders des Vaderlands


Nederlands | 14-05-2024 | 320 pages

9789045050058

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 29,99

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

In veel geschiedenisboeken vind je alleen de namen van mannen. Dit boek brengt daar verandering in met 18 portretten van Nederlandse en Belgische vrouwen die Nederland vorm gaven.

Tekst achterflap

De Nederlanden werden niet alleen geleid en gevormd door mannen, maar ook door een reeks invloedrijke en machtige vrouwen. Deze Moeders des Vaderlands krijgen nauwelijks erkenning voor de rol die zij speelden in de ontstaansgeschiedenis van Nederland en België. En dat terwijl ze minstens even belangrijk waren voor het smeden van eenheid, het uitbouwen van netwerken, het beoefenen van diplomatie en het voeren van oorlogen. Dit boek beschrijft de rol die vrouwen zoals landvoogdes Maria van Hongarije en stadhoudersvrouw Sophie Hedwig van Brunswijk speelden in de Nederlanden van de vroege Middeleeuwen tot het ontstaan van het koninkrijk der Nederlanden.

Moeders des Vaderlands toont deze veelal vergeten vrouwen als de politieke spelers die zij waren. De vaderlandse geschiedenis zal voortaan niet alleen meer geassocieerd worden met Karel v, Willem van Oranje en Johan de Witt, maar ook met Margaretha van Parma, Amalia van Solms en Albertine Agnes van Oranje-Nassau.
18 Historici over 18 invloedrijke vrouwen uit de twaalfde tot begin negentiende eeuw. Gebaseerd op gedegen onderzoek en geschreven door specialisten uit binnen- en buitenland.

Details

EAN :9789045050058
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Verschijningsdatum :  14-05-2024
Formaat :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :238 mm
Breedte :159 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :644 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :320