Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Het probleem Bill Gates


Nederlands | 24-11-2023 | 368 pages

9789045048741

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 27,99

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Bill Gates is een van de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Zijn rol als filantroop wordt echter nooit kritisch bekeken. Tim Schwab onderzoekt hoe Bill Gates filantropie als politiek instrument gebruikt en laat zien dat extreme rijkdom en politieke macht zich slecht tot elkaar verhouden.

Tekst achterflap

Bill Gates is een van de rijkste mensen, en sinds zijn move van softwarebaas naar filantroop ook een van de meest bewonderde mensen ter wereld. Desondanks is Bill Gates nog steeds precies wie hij bij Microsoft was: een hork die vindt dat hij de terreinen waarin hij actief is móet domineren en beheersen, of het nu gaat om de softwaremarkt of het vaccinatiebeleid.

Schwab laat zien dat ’s werelds machtigste liefdadigheidsorganisatie, de Bill & Melinda Gates Foundation, te lang op eigen houtje en zonder toezicht heeft kunnen handelen. Hij stuitte op niet eerder bekende feiten over hoe Gates met miljarden dollars invloed kocht op overheidsbeleid, in wetenschappelijk onderzoek en in de media. Zijn dogmatische geloof in marktwerking en intellectueel eigendom gaf zelfs de doorslag bij het weren van covidvaccins uit armere landen. Het journalistieke onderzoek van Schwab laat zien dat de Gates Foundation op papier misschien nobele doelen heeft, maar dat extreme rijkdom en politieke macht zich uiteindelijk zeer slecht tot elkaar verhouden.

Biografie

Karin Sitalsing (1976) schrijft als freelance journalist voor onder meer Trouw en Vrij Nederland. Als correspondent voor de Volkskrant versloeg ze het ontstaan van Blauwestad. Met haar boek Boeroes won ze de prijs voor Beste Groninger non-fictieboek. Ze woont al bijna 25 jaar boven de rivieren.

Details

EAN :9789045048741
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Verschijningsdatum :  24-11-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :471 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :368