Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Het liberalisme en zijn schaduwzijden


Nederlands | 09-08-2022 | 224 pagina's

9789045047027

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 21,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

In deze heldere analyse van de huidige politieke onvrede biedt Fukuyama, de belangrijkste politieke filosoof ter wereld, een essentiële verdediging van het liberalisme en de liberale democratie.

Tekst achterflap

Het klassieke liberalisme verkeert in een staat van crisis. Dat dit systeem, dat is gebaseerd op fundamentele beginselen van gelijkheid en de rechtsstaat en dat de rechten van individuen om hun eigen vormen van geluk na te streven benadrukt, niet altijd zijn eigen idealen waarmaakte, is geen geheim. In het Westen werd aan veel mensen gelijkheid voor de wet ontzegd. Wie meetelde als volwaardig mens met universele rechten werd eeuwenlang betwist, en pas recent is deze omissie gerepareerd. De principes van het liberalisme zijn de afgelopen decennia door zowel rechts als links tot uitersten gedreven: neoliberalen maakten een cultus van economische vrijheid, terwijl progressieven zich richtten op identiteit boven universaliteit. Het resultaat, stelt Fukuyama, is toenemende polarisatie en een toenemend gevaar voor onze democratie. In dit heldere verslag van de huidige politieke onvrede biedt Fukuyama een essentiële verdediging van een liberalisme voor de eenentwintigste eeuw.

Recensie/Quote

‘Wat er ook op Fukuyama’s argumenten af te dingen valt, hij bezit ontegenzeglijk één unieke kwaliteit: het precies aanvoelen van de tijdsgeest. Fukuyama lezen is je laten meevoeren door de politieke wind die op dat moment waait. (…) elegant geschreven.’

Biografie

Francis Fukuyama is een Amerikaanse politicoloog en filosoof, verbonden aan de Johns Hopkins University. Zijn Het einde van de geschiedenis en de laatste mens geldt als een van de belangrijkste naoorlogse boeken. Recent verschenen De oorsprong van de politiek en Identiteit.

Details

EAN :9789045047027
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Frans Reusink
Publicatie datum :  09-08-2022
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :144 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :392 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224