Het liberalisme en zijn schaduwzijden


Nederlands | 17-06-2022 | 224 pages

€ 21,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Het klassieke liberalisme verkeert in een staat van crisis. Dat dit systeem, dat is gebaseerd op fundamentele beginselen van gelijkheid en de rechtsstaat en dat de rechten van individuen om hun eigen vormen van geluk na te streven benadrukt, niet altijd zijn eigen idealen waarmaakte, is geen geheim. In het Westen werd aan veel mensen gelijkheid voor de wet ontzegd. Wie meetelde als volwaardig mens met universele rechten werd eeuwenlang betwist, en pas recent is deze omissie gerepareerd. De principes van het liberalisme zijn de afgelopen decennia door zowel rechts als links tot uitersten gedreven: neoliberalen maakten een cultus van economische vrijheid, terwijl progressieven zich richtten op identiteit boven universaliteit. Het resultaat, stelt Fukuyama, is toenemende polarisatie en een toenemend gevaar voor onze democratie. In dit heldere verslag van de huidige politieke onvrede biedt Fukuyama een essentiële verdediging van een liberalisme voor de eenentwintigste eeuw.


Korte beschrijving/Annotatie

In deze heldere analyse van de huidige politieke onvrede biedt Fukuyama, de belangrijkste politieke filosoof ter wereld, een essentiële verdediging van het liberalisme en de liberale democratie.


Biografie

Francis Fukuyama is een Amerikaanse politicoloog en filosoof, verbonden aan de Johns Hopkins University. Zijn Het einde van de geschiedenis en de laatste mens geldt als een van de belangrijkste naoorlogse boeken. Recent verschenen De oorsprong van de politiek en Identiteit.Details

  EAN :9789045047027
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Frans Reusink
  Verschijningsdatum :  17-06-2022
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :145 mm
  Breedte :214 mm
  Dikte :26 mm
  Gewicht :394 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :224