Buiten adem


Nederlands | 27-10-2022 | 448 pages

€ 29,99


    Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Dit boek neemt je mee in de internationale inspanningen om het coronavirus te begrijpen en onder controle te krijgen. Je beleeft dit avontuur vanuit het perspectief van de wetenschappers.


Tekst achterflap

‘Buiten adem’ van wetenschapsjournalist en veelgevraagd spreker David Quammen neemt je mee in de verwoede internationale inspanningen om sars-cov-2 te begrijpen en onder controle te krijgen. Het voert je mee op de meedogenloze reis het coronavirus achterna, dat waarschijnlijk een ‘eeuwig virus’ zal zijn, voorbestemd om onder de mensheid te circuleren en ons eindeloos te kwellen. Quammen legt uit dat epidemiologen deze pandemie zagen aankomen, maar dat hun waarschuwingen om politieke of economische redenen werden genegeerd en hij analyseert dat de precieze oorsprong van dit virus misschien nog jaren onbekend zal blijven.


Recensie/Quote

'Het boek heeft een hoge informatiedichtheid, maar Quammen slaagt erin er een goed leesbaar verhaal van te maken.'


Biografie

David Quammen is wetenschapsjournalist en auteur van onder ander Het lied van de dodo en Monster van God. Hij woont in Bozeman, Montana. Zijn bestseller Zoönose werd gekozen tot een van de beste boeken van het jaar door New York Times> Book Review en Scientific American.Details

  EAN :9789045045511
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Marianne Kerkhof - Marjolein Meinderts - Margot Reesink - Jonas de Vries
  Verschijningsdatum :  27-10-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :232 mm
  Breedte :152 mm
  Dikte :36 mm
  Gewicht :658 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :448