Voor een leven met boeken
0

Sekscultuur


Nederlands | 24-08-2021 | 288 pages

€ 22,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

‘Sekscultuur’ is Bettina Stangneths spraakmakende nieuwe boek. Seks is geweldig. In theorie tenminste. Maar als het om de praktijk gaat, blijft het meestal in nevelen gehuld. Ondanks alle informatie lijkt seks steeds maar één ding te zijn in deze eeuw: een probleem. Past de menselijke instinctieve aard gewoon niet meer in onze moderne wereld? Seks is niet de belichaming van onze dierlijke aard. Elke poging om het dier in ons te temmen of het middels een seksuele revolutie te bevrijden schiet onvermijdelijk haar doel voorbij. Bettina Stangneth stelt de heel simpele vraag wat seks eigenlijk is. Haar filosofische benadering helpt ons anders naar seksualiteit te kijken. Volgens Stangneth vergt het moed om positief over seks te spreken. Er is een Hooglied van hartstochtelijke liefde voor nodig.


Korte beschrijving/Annotatie

Seks is geweldig. In theorie, tenminste. De praktijk blijft vaak in nevelen gehuld. Bettina Stangneth stelt de simpele vraag wat seks eigenlijk is en pleit voor een herwaardering van seksualiteit.


Biografie

Bettina Stangneth (1966) studeerde filosofie in Hamburg en promoveerde op een proefschrift over Immanuel Kant en het radicale kwaad. Ze werd wereldberoemd met haar boek Eichmann in Argentinië, dat werd bekroond met de NDR Kultur Sachbuchpreis. Leugens lezen is een vervolg op haar laatste boek, Het kwade denken.Details

  EAN :9789045044590
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Charlotte van Rooden
  Publicatiedatum :  24-08-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :135 mm
  Breedte :211 mm
  Dikte :21 mm
  Gewicht :386 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :288