Een Immense wereld


Nederlands | 17-11-2022 | 480 pages

€ 32,99


    Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Een immense wereld leidt ons voorbij de grenzen van onze eigen zintuigen en verwelkomt ons in dimensies die voorheen ondoorgrondelijk waren – de waarneming van de wereld door verschillende dieren.


Tekst achterflap

Wetenschapsjournalist Ed Yong leidt ons in 'Een immense wereld' voorbij de grenzen van onze eigen zintuigen. Hoe mensen de aarde waarnemen is maar een een van de vele perspectieven op onze wereld. Net zoals elk dier zitten wij opgesloten in onze eigen unieke zintuiglijke bubbel, en nemen we maar een heel klein deel waar van die immense wereld. Dit boek verwelkomt ons in dimensies die voorheen ondoorgrondelijk waren – de wereld zoals die wordt waargenomen door dieren. We maken kennis met schildpadden die de magnetische velden van de aarde kunnen volgen, we ontdekken dat de ogen van een reuzeninktvis geëvolueerd zijn om de glinstering van een walvis te kunnen zien en we leren wat zangvogels horen in hun melodieën. Yong laat ons de geursporen, elektromagnetische golven en drukpulsen om ons heen waarnemen. Want om onze wereld te begrijpen hoeven we niet naar andere plaatsen te reizen; we moeten door andere ogen kijken.


Biografie

Ed Yong is een bekroonde wetenschapsjournalist die schrijft voor The Atlantic. Hij won diverse prijzen, waaronder de Pulitzerprijs voor zijn berichtgeving over het coronavirus. Zijn debuut I Contain Multitudes, over de verbazingwekkende partnerschappen tussen microben en dieren, werd gepubliceerd in 2016 en groeide uit tot een bestseller.Details

  EAN :9789045044200
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Menno Grootveld
  Verschijningsdatum :  17-11-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :229 mm
  Breedte :151 mm
  Dikte :31 mm
  Gewicht :710 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :480