Voor een leven met boeken
0

Bluets


Nederlands | 22-06-2021 | 128 pages

€22,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Sinds ‘Bluets’ van Maggie Nelson in 2009 verscheen, verwierf het een cultstatus. Het oogstte lof, won prijzen en vestigde haar eigen genre: dat van de literaire, associatieve, persoonlijke essayistiek. Het uitgangspunt is een fascinatie met de kleur blauw. In een mozaïek van 240 korte teksten (‘proposities’) met thema’s als verlangen, kunstenaarschap, alcohol, vrouwelijke seksualiteit, plezier en pijn, cirkelt Nelson rondom die betekenisvolle en prachtige kleur. De verteller beschrijft onder andere het pijnlijke einde van een liefdesrelatie en een ernstig ongeluk van een goede vriendin. Ze onderzoekt wat de waarde is van kunst en schoonheid in tijden van groot verdriet. De lezer blijft betoverd achter: hoe is het mogelijk dat iemand in woorden zo dicht bij het onzegbare kan komen? ‘Bluets’ is een rauwe, poëtische, onvergetelijke leeservaring.


Korte beschrijving/Annotatie

Maggie Nelsons bekroonde cultklassieker Bluets is een lofzang op de kleur blauw. Ook onderzoekt het thema’s als liefde, verdriet, verlangen en kunst, in een mozaïek van 240 korte, poetische teksten.


Recensie/Quote

‘Een schrijver zoals we zelden tegenkomen: tijdloos en toegankelijk, en weergaloos dapper in de menselijkheid die ze in elk van haar bespiegelingen weer laat zien.’Details

  EAN :9789045043937
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Nicolette Hoekmeijer
  Publicatiedatum :  22-06-2021
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :133 mm
  Breedte :208 mm
  Dikte :19 mm
  Gewicht :262 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :128
  Trefwoorden :  argonauten;blauw;liefde