Voor een leven met boeken
0

Hawking Hawking


Nederlands | 20-04-2021 | 672 pages

€29,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

In ‘Hawking Hawking’ onderzoekt wetenschapsjournalist Charles Seife hoe Stephen Hawking te boek zou komen te staan als het grootste genie van de mensheid. Hawking begon zijn carrière in de theoretische natuurkunde, maar zijn bekendheid berustte niet op zijn wetenschappelijke bijdragen. Hij was een meester in zelfpromotie, organiseerde feesten voor tijdreizigers, claimde de overwinning op problemen die hij niet had opgelost en verkeerde in kringen van miljardairs. Hoewel gekluisterd aan zijn rolstoel en afhankelijk van anderen slaagde Hawking er steeds in de mensen om hem heen te boeien – en ze te gebruiken. Deze intellectuele biografie onthult de authentieke Hawking. Het is het verhaal van een man wiens aanvankelijke genialiteit in de natuurkunde werd geëvenaard door zijn genialiteit in het construeren van zijn eigen mythe.


Korte beschrijving/Annotatie

Charles Seife onthult de authentieke Stephen Hawking: de man wiens aanvankelijke genialiteit in de natuurkunde werd geëvenaard door zijn briljante vermogen om zijn eigen mythe te construeren.


Recensie/Quote

‘De fysica wordt afgewisseld met verhalen en anekdotes uit het persoonlijke leven van Hawking. De lezer leert hem kennen als een gecompliceerde man. Lastig, dwingend, humoristisch. (…) Seife heeft een zeer intelligente biografie geschreven en van de mythe Hawking weer een mens gemaakt.’Details

  EAN :9789045039961
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Joost Pollmann - Albert Witteveen
  Publicatiedatum :  20-04-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :151 mm
  Breedte :230 mm
  Dikte :36 mm
  Gewicht :645 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :672