In de ban van de hemel

Nederlands | 20-07-2022 | 432 pages

€ 22,50

   Bestelbaar
Tekst achterflap

In 1984 vermoordden de twee mormoonse broers Ron en Dan Lafferty op gruwelijke wijze de vrouw en baby van hun broer. De dubbele moord was niet alleen opmerkelijk vanwege de ongewone wreedheid, maar ook omdat de broers beweerden dat zij van God de opdracht hadden gekregen hun onschuldige slachtoffers te vermoorden.
Beginnend met een nauwgezet verslag van deze misdaad, construeert Krakauer een afschrikwekkend verhaal van Messiaanse waanzin, bruut geweld en onbuigzaam geloof. Hij neemt de lezer mee naar de geïsoleerde gemeenschappen in West-Amerika, Canada en Mexico, waar meer dan 40.000 mormoonse fundamentalisten geloven dat de heersende stroming van de mormoonse kerk van het juiste pad afdwaalde toen deze de polygamie verbood. Deze groep fanatieke hardliners wil alleen nog maar verantwoording afleggen aan God. Ze controleren elk facet van de levens van hun volgelingen en prediken het einde van de wereld waaraan alleen de meest gehoorzame aanhangers zullen kunnen ontsnappen.
In In de ban van de hemel onderzoekt Krakauer het mormonisme en hij ontdekt een uitgesproken Amerikaanse stroming van religieus extremisme.

Jon Krakauer schreef eerder onder andere de bestsellers Dromen van de Eiger en De ijle lucht in.

De pers over In de ban van de hemel:

‘Een krachtig portret van hoe twee ogenschijnlijk normale Amerikanen moordenaars werden.’
the economist

‘Een helder, goed gedocumenteerd en toegankelijk verslag.’
daily telegraphDetails

  EAN :9789044621747
  Auteur: 
  Uitgever :Prometheus, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  20-07-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :213 mm
  Breedte :138 mm
  Dikte :35 mm
  Gewicht :538 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :432