Zwarte bladzijden


Nederlands | 25-06-2021 | 200 pages

€ 19,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

De tijd is rijp. De stem van zwarte mensen is sinds de moord op George Floyd nog nooit zo helder te horen geweest. Maar om een beter heden mogelijk te maken, moeten we terug naar het verleden. Het koloniale verleden.

In tien belangwekkende essays nemen Afro-Belgische auteurs de Vlaamse koloniale en postkoloniale literatuur onder de loep, van Hendrik Conscience tot Lieve Joris. De schrijvers, voor wie kolonisatie geen abstract gegeven is, werpen hun licht op de betekenis van ons cultureel erfgoed.

Zwarte bladzijden gaat over onze geschiedenis. Jij en ik, wit, bruin en zwart. Het is een verhaal van imperialisme en kolonisatie. Daarbij gaat het niet louter om het oogsten van rubber, maar vooral om de onmogelijke liefdes, de verkrachte lichamen, de gekidnapte kinderen, de gestolen generaties. Congo blijkt immers niet zomaar een land duizenden kilometers hiervandaan. Nee, Congo is een essentieel onderdeel van het Belgische DNA.


Biografie

Sibo Rugwiza Kanobana (1975) is onderzoeker in de sociolinguïstiek aan de Universiteit Gent. Hij is o.a. coauteur van De bastaards van onze kolonie: verzwegen verhalen van Belgische metissen (2010) en redactielid van Rekto:Verso. Tijdschrift voor cultuur en kritiek.Details

  EAN :9789044545456
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Verschijningsdatum :  25-06-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :125 mm
  Breedte :201 mm
  Dikte :17 mm
  Gewicht :232 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :200