Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Congolina


Nederlands | 28-11-2023 | 128 pages

9789044544466

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 13,99

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Nele Marian is een van de eerste schrijvers van Afrikaanse afkomst in Europa. In de jaren dertig verscheen haar dichtbundel Poèmes et Chansons, waarin ze koloniaal onrecht op aangrijpende wijze beschrijft. Het behoort tot de belangrijkste werken uit de Congolese literatuur. Toch is haar naam amper bekend.

Nadia Nsayi dook in de archieven en bezocht symbolische plaatsen om het complexe leven van Nele Marian te reconstrueren met de grote geschiedenis op de achtergrond. Ze staat stil bij Marians werk en erfenis en legt opvallende parallellen met haar eigen leven.

Congolina is een uniek verhaal, waarin de opmerkelijke poëziebundel van een vergeten dichteres voor het eerst in Nederlandse vertaling verschijnt. Het bevat daarnaast ook de originele gedichten in het Frans.

Biografie

Nadia Nsayi Madjedjo studeerde Internationale Politiek aan de KU Leuven. Ze was beleidsmedewerker en curator. Tegenwoordig is ze werkzaam bij het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (AfricaMuseum) in België. Eerder verscheen van haar hand Dochter van de dekolonisatie.

Details

EAN :9789044544466
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Grâce Ndjako
Verschijningsdatum :  28-11-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :149 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :128