Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Monsters

Dilemma's van een fan

Nederlands | 28-09-2023 | 320 pages

€ 24,99

   Bestelbaar
Tekst achterflap

In dit openhartige, zeer persoonlijke boek dat voortborduurt op haar actuele en veelgelezen essay ‘Wat doen we met de kunst van monsterlijke mannen?’ vraagt Claire Dederer zich af: Kunnen en mogen we houden van het werk van Ernest Hemingway, Roman Polanski, J.K. Rowling, Virginia Woolf of Picasso? Krijgen genieën een speciale vrijstelling en is er een verband tussen genialiteit en monsterlijkheid?

Dederer verkent de relatie van het publiek met kunstenaars, van Woody Allen tot Michael Jackson, en onderzoekt of we een evenwicht kunnen vinden tussen ons onmiskenbare gevoel van morele verontwaardiging en onze even onmiskenbare liefde voor het werk. Monsters is uiterst actueel, moreel wijs en eerlijk tot op het bot.


Biografie

Claire Dederer (Seattle, 1967) is bestsellerauteur, essayist en criticus. Ze schrijft o.a. voor The New York Times, The Paris Review, The Atlantic, Vogue, Marie Claire, Elle, Entertainment Weekly en Chicago Tribune. Dederer geeft les aan de Pacific University en woont in Seattle.Details

  EAN :9789038813752
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Vertaler : Lidwien Biekmann - Karina Santen
  Verschijningsdatum :  28-09-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :214 mm
  Breedte :136 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :340 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :320