Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Alles wat ze dragen kon


Nederlands | 23-01-2024 | 352 pages

9789038812038

Paperback / softback


€ 23,50

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

In het South-Carolina van de jaren vijftig van de negentiende eeuw verkeert de tot slaaf gemaakte Rose in een crisis: haar dochter Ashley staat op het punt ‘verkocht’ te worden. Ze aarzelt geen moment en pakt een paar dierbare spullen in een katoenen tas, als teken van liefde en om Ashley te helpen overleven. Kort daarop wordt de negenjarige van haar moeder gescheiden en verkocht.

In dit veel geprezen, aangrijpende en heilzame boek onderzoekt de vermaarde historica Tiya Miles de lange weg van die katoenen tas, hoe deze drie generaties lang onder zwarte vrouwen van hand tot hand ging, en pakt ze die tas in figuurlijke zin uit. Ze vergaart een keur aan vrouwen- en familieverhalen en vult zo de beperkte officiële bronnen en archieven aan tot een afgerond geheel. Het resultaat is een bijzonder getuigenis, een onthullend verhaal over slavernij en de periode daarna in de Verenigde Staten.

Biografie

Tiya Miles is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Harvard. Ze ontving onder meer de prestigieuze MacArthur Foundation fellowship en schreef meerdere bekroonde historische werken.

Details

EAN :9789038812038
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Robert Dorsman
Verschijningsdatum :  23-01-2024
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :136 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :464 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :352