Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Het kantelende continent - Overleeft Europa de 21ste eeuw?


Nederlands | 14-05-2024 |

9789033402074

Paperback / softback


€ 22,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Europa ligt onder vuur, letterlijk en figuurlijk. De oorlog in Oekraïne is een indirecte aanval op het Europese model en ook intern krijgt de Europese Unie (EU) van verschillende kanten zware kritiek te verduren. Tegelijk blijft Europa voor velen een aantrekkelijk continent om te leven en te werken.

Er wordt erg veel van de EU verwacht. Op welke manier kan het Europese continent standhouden in een wereld die steeds vijandiger en complexer lijkt te worden? Kan Europa überhaupt haar positie handhaven? En zo ja, op welke manier kan de EU the European way of life door de 21ste eeuw loodsen?

In Het kantelende continent overschouwt politicoloog Steven Van Hecke de stand van de EU. Zijn scherpe analyse van een continent dat lijdt aan zelfgenoegzaamheid mondt uit in een oproep om te behouden wat goed is maar ook radicaal te kiezen voor de nieuwe verantwoordelijkheden die Europa te wachten staan.

Europa! is een reeks over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Europa. Over het bijzondere karakter van de Europese instellingen, de geopolitieke verhoudingen en de plaats van Europa in de wereld. Over de culturele, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen op het Europese vasteland, over Europese waarden, gebruiken en bijzonderheden. Over buitengrenzen en binnenlanden. Over de grote Europese droom. De reeks Europa! biedt een fascinerende inkijk in het eeuwenoude continent dat zichzelf uit noodzaak dan wel uit overtuiging dag in dag uit heruitvindt.

Steven Van Hecke is hoogleraar Europese politiek aan de KU Leuven. Hij doet onderzoek naar Europese politieke partijen, EU-instellingen en Europese integratiegeschiedenis. Recent publiceerde hij samen met Knack-journalist Kamiel Vermeylen ‘Waarom Europa? Van vredesproject tot oorlog in Oekraïne’ (LannooCampus 2022) en redigeerde hij samen met Mathieu Segers (Universiteit Maastricht) ‘The Cambridge History of the European Union’ (Cambridge University Press, 2023).

Details

EAN :9789033402074
Auteur: 
Uitgever :Acco uitgeverij
Publicatie datum :  14-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :208 mm
Breedte :126 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :196 gr
Status : Bestelbaar
Keywords :  actualiteit;europa;politiek