Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Hormonen en vrouwen


Nederlands | 30-01-2024 | 240 pages

9789029550192

Paperback / softback


€ 22,99

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Vrouwelijke hormonen hebben een slecht imago: ze zouden vrouwen hysterisch en onvoorspelbaar maken. Spot, taboe, angst en schaamte overheersen. Door de  oververtegenwoordiging van mannelijke wetenschappers én proefpersonen is onderzoek naar de invloed van vrouwelijke hormonen op de hersenen, stemming en het gedrag traag op gang gekomen. De wetenschap is met een inhaalslag bezig, maar in de maatschappij is er nog weinig kennis op dat gebied, terwijl informatie cruciaal is voor herkenning en erkenning van de ingrijpende effecten die hormonen kunnen hebben in het leven van een vrouw.

Hormonen en vrouwen beschrijft alle fases waarin het lichaam van een vrouw drastische hormonale veranderingen doormaakt: de menstruele cyclus, het gebruik van de pil, en de perioden rondom de zwangerschap en de menopauze. Wat is de impact van deze veranderingen op hersenen, gedrag en emoties? Gelardeerd met herkenbare ervaringsverhalen.

Biografie

Estrella Montoya (1986) deed onderzoek naar hormonen en sociaal-emotioneel gedrag, waarover ze publiceerde in (inter)nationale tijdschriften en waarover ze veelvuldig te gast is in de media. Ze werkt als psycholoog in de klinische praktijk.

Details

EAN :9789029550192
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Verschijningsdatum :  30-01-2024
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :135 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :262 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :240