Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

De laatste walvis


Nederlands | 17-05-2024 | 504 pagina's

9789029547291

Paperback / softback


€ 29,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

De laatste walvis duikt de Amerikaanse geschiedenis in, van de prilste kolonisten en heksenverbranders tot Trump, de zippo van Amerika. Het is een schurend verhaal vol wreedheid, uitsluiting, verovering en bedrog. Een historie van ongemakkelijke waarheden met opvallend veel gelijkenissen tussen vroeger en nu. vrt-correspondent Björn Soenens verrijkt de geschiedenis met eigen observaties uit talloze reportagereizen en door acht jaar lang wonen en werken in de vs. Hij deed verslag over de turbulentie na de moord op George Floyd en zag met eigen ogen de bestorming van het Capitool. Dit boek fileert de geschiedenis nauwgezet en vertelt ze vol vuur, van Lincoln tot Clinton, van Roosevelt tot Reagan.

De laatste walvis – een nieuwe pil op het snijvlak van journalistiek en geschiedschrijving van de bekendste Amerikaverslaggever van Vlaanderen.

Biografie

Björn Soenens (1968), tot in 2016 hoofdredacteur van het Vlaamse televisiejournaal, is al vele jaren een verwoed Amerikawatcher. Die kennis en betrokkenheid vond zijn neerslag in boeken als Blijven proberen Obama! en Amerika. Een biografie van dromen en bedrog. Sinds begin 2017 bericht hij op zijn zeer veel gelezen VRT-blog als correspondent in Amerika vanuit eigen beleving over het land. Zijn podcastreeks Björn in the USA kreeg prijzen en zijn tv-documentaires werden genomineerd voor de AIB Awards in Londen. Onlangs werd hij voor zijn journalistieke verdiensten benoemd tot Ridder in de Kroonorde. In 2024 verschijnt zijn nieuwe boek De laatste walvis.

Details

EAN :9789029547291
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  17-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :152 mm
Dikte :37 mm
Gewicht :630 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :504