Ingooigem


Nederlands | 28-09-2021 | 384 pages

€ 27,50


    Bestelbaar


Tekst achterflap

De legendarische Vlaamse schrijver Stijn Streuvels maakte vanaf zijn zeventigste verjaardag de balans op met een autobiografische trilogie. De titels verwijzen naar de plattelandsdorpen waar hij gewoond heeft: Heule, het geboortedorp waar hij zijn jeugd doorbracht, Avelgem, het dorp van zijn adolescentiejaren en pril schrijverschap, en Ingooigem, waar hij in 1905 zijn eigen woning ‘Het Lijsternest’ bouwde en tot aan zijn dood woonde.
Deze uitgave bevat de volledige tekst van Ingooigem. Streuvels memoreert een aantal sleutelmomenten in zijn volwassen leven en doet uitgebreid verslag van zijn Palestinareis
Bij zijn overlijden in 1969 liet Streuvels een cahier met aantekeningen en citaten na, dat als een slotstuk van Ingooigem kan worden beschouwd. Naar aanleiding van Streuvels’ 150e geboortedag wordt dit cahier hier voor het eerst gepubliceerd.
Deze uitgebreide editie van Ingooigem werd samengesteld en van een toelichting voorzien door Jeroen Cornilly (Streuvelsarchief) en Streuvels’ kleindochter Leentje Vandemeulebroecke. Het boek is geïllustreerd met foto’s die Streuvels zelf maakte.


Biografie

Stijn Streuvels (1871-1969) geldt als een van de grootste schrijvers en vernieuwers uit de Vlaamse en Nederlandse letteren. Zijn naturalistische werk vertoont verwantschap met werk van Émile Zola en Lev Tolstoj. Hij werd vele malen voorgedragen voor de Nobelprijs.Details

  EAN :9789029545280
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Verschijningsdatum :  28-09-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :116 mm
  Breedte :196 mm
  Dikte :26 mm
  Gewicht :394 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :384