Angela Merkel

Een kanselier in haar tijd

Nederlands | 28-09-2021 | 656 pages

€ 38,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

‘De machtigste vrouw ter wereld, in een tijd van verdwijnende zekerheden’

Als Angela Merkel aftreedt als bondskanselier is dat het einde van een tijdperk, een keerpunt voor Duitsland, Europa en voor de internationale politiek. Voor velen belichaamt Merkel democratische waarden in tijden van opkomend populisme en nationalisme. In deze voortreffelijke biografie laat Ralph Bollmann zien hoe Merkel, geschoold door haar ervaringen in de ddr, geduldig standhield in een vooral door mannen bevolkte politieke arena. En hoe ze uitgroeide tot de meest geliefde en langstzittende bondskanselier in de Duitse geschiedenis.

De vele crises tijdens haar ambtstermijn verminderden haar populariteit niet, integendeel: Merkel wist de Duitsers keer op keer uit de wind te houden, hoewel ze hun onwil om te veranderen afkeurde. De brede steun voor haar leiderschap kreeg barsten door het vluchtelingendebat. Met haar besliste optreden in de coronacrisis herwon ze het vertrouwen. De biografie van Ralph Bollmann is niet alleen een briljant geschreven portret van een buitengewone vrouw in het centrum van de macht, maar ook een indrukwekkende geschiedenis van Duitsland en Europa sinds de val van de Muur.


Biografie

Ralph Bollmann (1969) is journalist en historicus. Hij werkte als parlementair correspondent bij het linkse dagblad TAZ en schrijft sinds 2011 voor de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Hij heeft Angela Merkels carrière op de voet gevolgd en haar op talloze reizen vergezeld.



Details

  EAN :9789029543934
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Vertaler : Jantsje Post - Anne Folkertsma
  Verschijningsdatum :  28-09-2021
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :237 mm
  Breedte :162 mm
  Dikte :53 mm
  Gewicht :1253 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :656