Voor een leven met boeken
0

Licht op Lissabon


Nederlands | 20-04-2021 | 400 pages

€ 29,50


    Bestelbaar
Tekst achterflap

Dwalen door het veelkleurige labyrint van Lissabon met Pessoavertaler Harrie Lemmens en fotografe Ana Carvalho

Nadat ze elkaar in Oost-Berlijn hadden leren kennen, woonden vertaler Harrie Lemmens en de Portugese fotografe Ana Carvalho in de jaren tachtig een tijdlang in Lissabon. In de jaren daarna keerden ze er telkens weer naar terug vanwege werk en saudade (het Portugese woord voor een mengeling van heimwee, weemoed en verlangen).
In Licht op Lissabon loopt Lemmens door zijn geliefde stad. Hij vertelt over de dingen die hij ziet en wat die aan geschiedenis en cultuur herbergen. Hij doet verslag van gesprekken op straat en in restaurants, citeert uit brieven aan vrienden en memoreert ontmoetingen met schrijvers. Zijn schrijvers, die hij veelvuldig aan het woord laat komen in een poging de ziel van deze parel aan de Taag te vangen.
Een literair verhalenboek voor iedereen die Lissabon van binnenuit wil leren kennen. Geïllustreerd met foto's van Ana Carvalho en inspirerende wandelroutes.


Biografie

Harrie Lemmens vertaalde eerder onder meer werk van Fernando Pessoa en José Saramago. In 2006 ontving hij de vertaalprijs van het Fonds voor de Letteren.Details

  EAN :9789029528306
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum :  20-04-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :136 mm
  Breedte :215 mm
  Dikte :37 mm
  Gewicht :552 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :400