Dromer

Nederlands | 05-08-2022 | 288 pages

€ 22,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Een niet eerder vertaalde roman uit het oeuvre van bestsellerauteur Benedict Wells

Na zijn eindexamen en de dood van zijn vader, verhuist Jesper Lier van München naar Berlijn. In de telefoongesprekken met zijn moeder en zijn thuiswonende broertje schetst Jesper een rooskleurig beeld van zijn leven, compleet met leuke kamer, vlot verlopende studie, succesvolle, hardwerkende vriendin en een bijna voltooid romanmanuscript. Maar in werkelijkheid woont hij in een verkrot souterrain, heeft hij nog nooit een college bijgewoond, is de vriendin uit zijn duim gezogen – het wil niet zo lukken met  de meisjes – en ook de roman gaat nergens heen.

Jesper wil nog maar één ding, zijn leven radicaal veranderen. Hij beleeft een turbulente week en gaat op een wilde odyssee door Berlijn. Dromer is een tragikomedie over vriendschap, het worstelen rondom dromen en over de angst en het maken van de juiste beslissingen.


Biografie

Benedict Wells (München, 1984) vertrok na zijn eindexamen naar Berlijn om zich daar aan het schrijven te wijden. In 2008 verscheen zijn debuut, Becks laatste zomer, dat zeer lovend werd ontvangen en waarvoor hij diverse prijzen ontving. Zijn roman Op het geniale af (2011) heeft maandenlang in de bestsellerlijsten gestaan. Het einde van de eenzaamheid (2017) betekende zijn grote doorbraak: het werd bekroond met verschillende prijzen, stond anderhalf jaar hoog in de Duitse bestseller lijsten en de vertaalrechten zijn aan meer dan dertig landen verkocht. Ook in Nederland was het een grote klapper met 130.000 verkochte exemplaren. De romans Hard land (2021) en Dromer (2022) waren eveneens bestsellers.Details

  EAN :9789029096546
  Auteur: 
  Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler : Gerda Baardman
  Verschijningsdatum :  05-08-2022
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :216 mm
  Breedte :145 mm
  Dikte :31 mm
  Gewicht :516 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :288
  Trefwoorden :  berlijn;coming of age;dromen;identiteit;volwassen worden