Voor een leven met boeken

0

Sneeuwland


Nederlands | 26-08-2020 | 160 pages

€18,99


    Levertijd: ca. 1-4 werkdagen • Gratis verzending vanaf € 25,- • Gratis afhalen in de winkel


korte beschrijving

Yasunari Kawabata (1899-1972) werd in 1954 voor zijn gehele oeuvre onderscheiden met de literaire Nomaprijs en ontving in 1968 de Nobelprijs voor literatuur. Bij Meulenhoff verschenen, naast Sneeuwland onder meer zijn romans Duizend kraanvogels en De schone slaapsters.


Recensie/Quote

Winnaar Nobelprijs voor de Literatuur

Shimamura, een welgestelde toneelrecensent, reist af naar het dorp Yuzawa om te ontsnappen aan het hectische Tokio. Nadat hij acht dagen in de bergen rond Yuzawa heeft doorgebracht, gaat hij naar een kuuroord en vraagt hij om het gezelschap van een geisha. Omdat alle geisha’s het druk hebben met een festival in het dorp is Shimamura aangewezen op Komako. Deze jonge vrouw is sinds kort geisha, en alleen omdat ze zo de dokterskosten van de zieke jongeman Yukio kan betalen.

De aantrekkingskracht tussen de gehuwde Shimamura en Komako is groot. Toch lukt het hen niet een gelijkwaardige liefdesrelatie op te bouwen. Het onvermogen van Shimamura om werkelijk lief te hebben staat telkens weer in sterk contrast met de allesverzengende liefde die Komako voor hem koestert. Hun verhouding wordt nog verder gecompliceerd door het meisje Yoko. Hoewel hij maar enkele glimpen van haar opvangt, voelt Shimamura zich ook sterk tot haar aangetrokken en komt hij in een driehoeksverhouding met beide meisjes terecht.

In een sfeer die herinnert aan een haiku beschrijft Kawabata tegen de achtergrond van het ‘Sneeuwland’ – het centrale bergland in het noordelijk deel van het Japanse hoofdeiland Honshu – een hopeloze poging tot ontmoeting van twee tragische, eenzame levens.

In de pers

‘Dit boek verlaat je niet meer, eenmaal gelezen blijven de dromerige, onwerkelijke beelden bestaan. Het lijkt alsof de auteur hemel en aarde in elkaar laat overvloeien, verstillend en prachtig.’ Hebban.nl over SneeuwlandDetails

  EAN :9789029094146
  Auteur: 
  Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
  Publicatiedatum :  26-08-2020
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :132 mm
  Breedte :208 mm
  Dikte :20 mm
  Gewicht :299 gr
  Voorraad :Levertijd: ca. 1-4 werkdagen • Gratis verzending vanaf € 25,- • Gratis afhalen in de winkel
  Aantal bladzijden :160
  Trefwoorden :  geisha;japan;klassieker;onmogelijke liefde;relatie