Voor een leven met boeken
0

Het eiland van Arturo


Nederlands | 27-05-2021 | 352 pages

€ 24,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

'Elsa Morante's boeken zijn niet te overtreffen.' Elena Ferrante
'Een prachtig en tijdloos meesterwerk' Trouw
'De magie spat van de pagina's.' **** De Standaard
'Hypnotiserend, fenomenaal' VPRO Gids

In een oude villa op het Italiaanse eiland Procida woont een jongen met zijn vader. Arturo gaat niet naar school en brengt zijn dagen door in de wilde, weelderige natuur van het eiland. 's Avonds leest hij boeken over grote ontdekkingsreizen en het mysterieuze Oosten uit de bibliotheek van zijn vader. Die is zijn grote voorbeeld: groot, blond, onverschrokken - zoals de helden uit Arturo's boeken, die geheel hun eigen weg gaan.

De grote afwezige in huis is de moeder van Arturo, die in het kraambed overleed en als een heilige wordt vereerd door haar zoon. Er is geen vrouw ter wereld goed genoeg om bij haar in de buurt te komen.

En dan keert zijn vader op een dag terug van zijn reizen met een jonge vrouw, met wie hij net blijkt te zijn getrouwd. Ze is maar twee jaar ouder dan Arturo en staat voor alles wat hij verafschuwt: stads, verwend en streng gelovig. En toch oefent ze een steeds grotere aantrekkingskracht op hem uit. Langzaam maar zeker wordt de paradijselijke microkosmos waarin Arturo leeft onttoverd.

Met 'Het eiland van Arturo' was Elsa Morante in 1957 de eerste vrouwelijke winnaar van de prestigieuze Italiaanse literatuurprijs Premio Strega.


Biografie

De schrijver, dichter en vertaler Elsa Morante (1912-1985) is een monumentale naam in de naoorlogse Italiaanse literatuur. Ze is een voorbeeld voor hedendaagse auteurs als Elena Ferrante en Silvia Avallone - en terecht, want haar werk is inhoudelijk nog altijd even relevant en stilistisch nog even sprankelend als toen het voor het eerst gepubliceerd werd.


Recensie/Quote

Morantes stijl is hypnotiserend en haar vermogen door te dringen in de geest van een veertienjarige jongen fenomenaal.Details

  EAN :9789028450882
  Auteur: 
  Uitgever :Wereldbibliotheek
  Vertaler : Manon Smits
  Publicatiedatum :  27-05-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :152 mm
  Breedte :232 mm
  Dikte :30 mm
  Gewicht :550 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :352