Voor een leven met boeken
0

Toevallige bedenksels


Nederlands | 13-04-2021 | 128 pages

€24,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Een jaar lang schreef Elena Ferrante iedere week een column in de Engelse krant The Guardian. Die columns waren ietwat afwijkend van de rest. Ze schreef niet over onderwerpen die ze zelf had gekozen, maar over een thema dat de redactie haar opgaf. En omdat ze er maar korte tijd voor had, moest ze de bedachtzaamheid en zorgvuldigheid waarmee ze haar romans componeert, laten varen en vertrouwen op haar intuïtie.

Dat leverde intieme, heel persoonlijke stukken op, die hier gebundeld zijn. Over haar eerste liefde. Haar politieke passiviteit en haar bezorgdheid over de democratie. Haar kinderdagboeken. Haar liefde voor taal en voor het Italiaans. Haar sterke overtuiging dat een vrouwelijke regisseur haar boeken vrijelijk kan verfilmen en een man niet.

In deze 51 stukken, van prachtige illustraties voorzien door Andrea Ucini, schrijft Elena Ferrante over haar relatie met de wereld, en nodigt ons als het ware uit om de onze met andere ogen te bekijken.


Biografie

Elena Ferrante werd een wereldwijde literaire sensatie met haar vier Napolitaanse romans, een succesreeks waarvan in Nederland en Vlaanderen een half miljoen exemplaren zijn verkocht. De eerste twee delen daarvan, De geniale vriendin en De nieuwe achternaam, zijn inmiddels verfilmd als televisieserie. Na enkele jaren stilte volgde Ferrante's nieuwe roman, Het leugenachtige leven van volwassenen, die de hooggespannen verwachtingen bij fans en pers ruimschoots inloste.Details

  EAN :9789028450318
  Auteur: 
  Uitgever :Wereldbibliotheek
  Vertaler : Marieke van Laake
  Publicatiedatum :  13-04-2021
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :156 mm
  Breedte :236 mm
  Dikte :16 mm
  Gewicht :408 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :128