De Gouden Duiven

Nederlands | 15-11-2023 | 520 pages

€ 24,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

De Gouden duiven is de nieuwe historische roman van Martha Hall Kelly, bekend van Seringenmeisjes.


Tekst achterflap

Meeslepende roman over twee vrouwen die na de Tweede Wereldoorlog jacht maken op oorlogsmisdadigers.

De Amerikaanse Josie Anderson en de Franse Arlette LaRue zijn actief in het Franse verzet en weten zoveel geheimen van de nazi’s te stelen dat de Gestapo verbeten jacht op hen maakt. Voor hun moed betalen ze uiteindelijk een hoge prijs: ze worden samen met hun geliefden gearresteerd en overgebracht naar Ravensbrück. Daar voert een kamparts experimenten uit op de moeder van Josie en wordt Arlettes zoon bij haar weggehaald.

Tien jaar later. Josie en Arlette hebben Ravensbrück overleefd en komen weer voor een gevaarlijke uitdaging te staan. Josie werkt voor het Amerikaanse leger en maakt jacht op de naziarts uit Ravensbrück. Arlette krijgt te horen dat haar zoon misschien gevonden is. Samen moeten ze tot het uiterste gaan om gerechtigheid te krijgen voor hun geliefden.

De gouden duiven is vol inlevingsvermogen geschreven en gaat over het lot van de nazivluchtelingen na de Tweede Wereldoorlog – én over de miskende vrouwelijke spionnen die alles op alles hebben gezet om hen voor het gerecht te slepen.


Biografie

MARTHA HALL KELLY werd geboren in New England en woont nu in Atlanta. Toen ze in 1999 op een tijdschriftartikel over Caroline Ferriday stuitte, raakte ze geïnspireerd om een roman gebaseerd op haar turbulente leven te schrijven. Dat werd de bestseller Seringenmeisjes, waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht in de VS. Daarna schreef ze Russische rozen en Zonnebloemzussen. Nu is Hall Kelly weer terug, met een roman over de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan.Details

  EAN :9789026363757
  Auteur: 
  Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler : Iris Bol - Marcel Rouwé
  Verschijningsdatum :  15-11-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :228 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :44 mm
  Gewicht :724 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :520