Sparen voor geluk

Nederlands | 08-05-2023 | 272 pages

€ 22,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Sparen voor geluk van Hika Harada is een Japanse bestseller over drie generaties vrouwen en hun zoektoch naar geluk en een zinvol leven. Een ontroerende en inspirerende roman over omgaan met geld


Tekst achterflap

Hoeveel is er nodig om een gelukkig mens te worden? De roman uit Japan die je erover laat nadenken.

‘Hoe je drieduizend yen besteedt is bepalend voor je leven.’ Dat kreeg Miho Mikuriya vroeger van haar grootmoeder te horen. Nu is ze vierentwintig en financieel onafhankelijk. Wanneer een van haar collega’s door ziekte thuis komt te zitten en Miho’s vriendje blijkt te verwachten dat ze na hun bruiloft stopt met werken, wordt ze gedwongen na te denken over wat ze écht wil in het leven.

Zij is niet de enige in haar familie die haar levenskeuzes onder de loep neemt. Grootmoeder Kotoko is weduwe en hoewel ze wat spaargeld heeft, overweegt ze weer te gaan werken – de kosten voor levensonderhoud nemen toe. Maar zal ze ook iets vinden wat bij haar past?

Maho, Miho’s zus, is getrouwd en heeft een dochter. Ze gelooft heilig in zuinigheid. Dan ziet ze de prachtige verlovingsring van een vriendin: kan ze zich niet af en toe toch een uitspatting veroorloven?

Miho en Maho’s moeder Tomoko komt na haar chemotherapie thuis en haar man verwacht nog steeds dat ze het huishouden op zich neemt. Wanneer ze hoort dat een vriendin van haar na dertig jaar gaat scheiden vraagt ze zich af of ze gelukkiger zou kunnen zijn.

Sparen voor geluk bevat wijsheden over wat je echt gelukkig maakt in het leven. Is dat slechts meer geld op je bankrekening of is er meer voor nodig?


Biografie

Hika Harada (1970) werd geboren in de prefectuur Kanagawa, ten zuiden van Tokio. Ze heeft meerdere romans op haar naam staan, maar Sparen voor geluk, die maandenlang bovenaan de Japanse bestsellerlijsten stond, betekende haar grote doorbraak.Details

  EAN :9789026362392
  Auteur: 
  Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
  Verschijningsdatum :  08-05-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :137 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :394 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :272