Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Op zoek naar de verstrooide tijd


Nederlands | 07-04-2023 | 184 pagina's

9789026362095

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

In Op zoek naar de verstrooide tijd onderzoekt Koen Haegens met humor en aan de hand van grote denkers de paradox tussen altijd te druk en en het weg scrollen van de uren in onze dag.

Tekst achterflap

Met verwondering en humor onderzoekt Haegens hoe we tijd vermorsen, ongemerkt door onze vingers laten glippen, maar ook hoe we kunnen leren de tijd te nemen en te rekken. Mede aan de hand van grote denker als Kierkegaard, Heidegger en De Beauvoir duikt hij in de ‘verstrooide tijd’. Dit spoor leidt langs gestreste Romeinen, smartphones en tijddieven. Om te eindigen bij het antwoord op de vraag of er een andere, intensere omgang mogelijk is met de beperkte tijd die ons gegeven is.

In zijn debuut Neem de tijd signaleerde Koen Haegens de opkomst van een ‘haastmaatschappij’, waarin mensen harder lopen, korter slapen en zelfs sneller praten dan vroeger. Maar haast is niet het hele verhaal. Een ingrijpende gebeurtenis die hem bijna het leven kost, confronteert Haegens met dat andere mysterie. Hoe kan het dat we van elk moment willen genieten maar ondertussen al swipend, scrollend en bingewatchend smijten met de uren, alsof ze niet op kunnen?

Recensie/Quote

“mooie urgente oproep om ánders met onze tijd om te gaan”

Biografie

Koen Haegens (1980) is economieredacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2012 verscheen zijn debuut Neem de tijd. Overleven in de to go-maatschappij, een veelgeprezen beschouwing over de wortels van onze haast en ons tijdgebrek.

Details

EAN :9789026362095
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Publicatie datum :  07-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :137 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :274 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :184