Een kleine geschiedenis van pasta


Nederlands | 29-06-2021 | 304 pages

€ 25,00


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken.

Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese?

In Een kleine geschiedenis van pasta belicht culinair historicus Luca Cesari op verhalende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien favoriete pastagerechten. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd. De schat aan prachtige verhalen vult hij aan met verschillende recepten. Zowel de klassieke, de populairste als de innovatiefste varianten van deze bekende gerechten komen voorbij.

Een kleine geschiedenis van pasta van Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.

‘Toch is dit een verrukkelijk heilige huisjes omver schoppend boek, zeer kundig uitgezocht. Een aanrader dus, waarvan ik hoop dat ook heel veel Italianen het lezen.’ – De Volkskrant


Korte beschrijving/Annotatie

Een kleine geschiedenis van pasta van culinair historicus Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.


Biografie

Luca Cesari is culinair historicus. Hij schrijft voor diverse bladen, waaronder Gambero Rosso: hét tijdschrift in Italië over eten en koken.Details

  EAN :9789026356469
  Auteur: 
  Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler : Carolien Steenbergen - Annemart Pilon - Jeanne Crijns
  Publicatiedatum :  29-06-2021
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :147 mm
  Breedte :223 mm
  Dikte :29 mm
  Gewicht :496 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :304