Voor een leven met boeken
0

Verstoord verlangen


Nederlands | 07-04-2021 | 224 pages

€20,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Verstoord verlangen van Corine Koole gaat over liefde, intimiteit en de paradox van het afstand houden. Hoe hebben we lief als we elkaar niet meer kunnen aanraken, of juist gedwongen op elkaars lip samenleven?

Liefde is zelden simpel, maar de anderhalve meter afstand die we moeten aanhouden lijkt een abrupte aanslag op de essentie ervan: intimiteit. Singles kunnen niet daten zonder zich af te vragen of en hoe die afstand moet worden bewaard. Huwelijken komen onder druk te staan door gebrek aan bewegingsvrijheid en minder contacten buitenshuis. Weer andere stellen kunnen elkaar juist niet of minder makkelijk opzoeken.

Van jong tot oud, van pril geluk tot gouden jubileum: elke vorm van liefde staat onder druk en komt voorbij in Verstoord verlangen van Corine Koole. Aan de hand van vele indringende gesprekken en met toelichtingen van deskundigen geeft Corine Koole een herkenbaar, schrijnend en soms geestig beeld van de paradoxale nieuwe realiteit van liefde ten tijde van social distancing.

‘Als het over de liefde gaat, liggen de clichés voor het oprapen, maar ze zijn hier goed verwoord. Laat dat maar aan Koole over, die twee bestsellers over relaties op haar naam heeft staan.’ – Het Financieele Dagblad

‘Ik kan het nooit laten die interviews te lezen. Ze zijn goed. Ze zijn héél goed.’ – Sylvia Witteman in de Volkskrant

‘Ik lees alles wat Corine Koole schrijft.’ – Eva Jinek


Korte beschrijving/Annotatie

Verstoord verlangen van Corine Koole: De essentie van liefde is intimiteit, en die staat nu onder druk. Een herkenbaar beeld van de paradoxale nieuwe realiteit van liefde tijdens social distancing.


Bijdragers

Corine Koole is schrijver en journalist. Ze maakte talloze interviews, reportages en verhalen over de liefde voor kranten en tijdschriften. Befaamd zijn haar rubrieken ‘Lust & Liefde’ in Volkskrant Magazine en De Morgen, ‘Verlaten Vrouw/Man’ in LINDA. en haar podcast Van twee kanten.Details

  EAN :9789026354052
  Auteur: 
  Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum :  07-04-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :125 mm
  Breedte :200 mm
  Dikte :22 mm
  Gewicht :285 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :224