Voor een leven met boeken
0

Inzichten


Nederlands | 06-08-2021 | 288 pages

€ 23,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

In Inzichten, de opzienbarende reis door de menselijke geest, verkent psychiater Karl Deisseroth de biologische en evolutionaire oorsprong van menselijke emoties aan de hand van aangrijpende klinische verhalen uit zijn praktijk.

Een jonge vrouw met een eetstoornis onthult hoe de geest kan rebelleren tegen de meest primitieve menselijke drijfveren, honger en dorst; een oudere man, depressief en dement, laat zien hoe mensen evolueerden om vreugde en het gemis daaraan te voelen; een eenzame Oeigoerse vrouw toont ons het belang van warme sociale banden.

Deisseroth ontvouwt op invoelende wijze en in poëtische bewoordingen het grotere verhaal van de biologische oorsprong van onze emoties en laat zien hoe we die beter kunnen begrijpen. De verhalen werpen een fascinerend licht op het zelf en de manieren waarop dat soms breekt.

Inzichten is een adembenemend, baanbrekend meesterwerk dat een fundamenteel nieuw inzicht biedt in de oorsprong van ons gevoelsleven.

'Zoals de telescoop van Galileo de onmetelijkheid van de ruimte opende, zo onthult Deisseroth hoe weinig we weten over onze hersenen.' – The New Yorker

'Deisseroth bewijst dat hij een betoverende schrijver is die de innerlijke gevoelens van de mens prachtig verbindt met diepe inzichten uit de moderne psychiatrie.' – Robert Lefkowitz, Nobelprijswinnaar


Korte beschrijving/Annotatie

Inzichten van Karl Deisseroth toont de fysieke en biologische oorsprong van onze emoties en laat zien hoe we die beter kunnen begrijpen. Van de winnaar van de Heinekenprijs voor de Geneeskunde 2020.


Biografie

Karl Deisseroth is hoogleraar bio-engineering en psychiatrie aan Stanford University. Ook behandelt hij patiënten met stemmingsstoornissen en autisme. Hij won tientallen prijzen voor fundamenteel onderzoek, waaronder de Kyotoprijs en de Heinekenprijs voor de Geneeskunde.Details

  EAN :9789026347047
  Auteur: 
  Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler : Patty Adelaar
  Publicatiedatum :  06-08-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :138 mm
  Breedte :216 mm
  Dikte :22 mm
  Gewicht :367 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :288