Voor een leven met boeken
0

Het leven van de geest


Nederlands | 30-06-2021 | 800 pages

€49,99


   Herdruk


Tekst achterflap

‘Niet de mens, maar mensen bewonen deze planeet. Pluraliteit is de wet van de aarde.’

'Het leven van de geest' is het laatste hoofdwerk van Hannah Arendt. In dit boek ontvouwt ze haar ideeën over de mogelijkheden van de menselijke geest. Ze onderscheidt drie capaciteiten die iedereen bezit: denken, willen en oordelen. Tot haar dood bleef ze aan dit opus werken. Van het laatste deel, dat onvoltooid is gebleven, is hier het concept opgenomen. Dit is internationaal gezien de eerste editie die al het materiaal in één band samenbrengt.

'Het leven van de geest verdient een plaats in de galerij van de allergrootste filosofische werken. Een meesterwerk.'- De Volkskrant (vijf sterren)


Korte beschrijving/Annotatie

De drie delen van het hoofdwerk van Hannah Arendt nu eindelijk in één boek.


Biografie

Hannah Arendt (1906-1975) was een van de belangrijkste politieke denkers van de twintigste eeuw. Vóór de Tweede Wereldoorlog studeerde ze filosofie bij Martin Heidegger en Karl Jaspers en raakte ze bevriend met onder anderen Hans Jonas en Walter Benjamin. In 1941 vluchtte zij naar de Verenigde Staten, waar zij aan verschillende universiteiten doceerde. Haar belangrijkste werk 'Het leven van de geest' is voor het eerst in één band uitgegeven in 2021. Daarnaast schreef ze een groot aantal studies, waaronder De banaliteit van het kwaad en Over revolutie.Details

  EAN :9789025909444
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Vertaler : Dirk de Schutter - Remi Peeters
  Publicatiedatum :  30-06-2021
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :164 mm
  Breedte :238 mm
  Dikte :50 mm
  Gewicht :1162 gr
  Voorraad :Herdruk
  Aantal bladzijden :800