Zo voelt dat

Nederlands | 29-08-2023 | 88 pages

€ 23,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

In 'Zo voelt dat' duiken de veelbekroonde Bette Westera en Sylvia Weve in de emoties en gevoelens van de dingen in ons leven. Achter alledaagse dingen gaat een wereld van emoties schuil. Een donderbui kan heel opvliegend zijn, een losgelaten knoop bedroefd en een lantaarnpaal onbewogen. In treffende gedichten ontsluit Bette Westera het gevoel van doodgewone dingen. De expressieve illustraties van Sylvia Weve zetten die veelheid van gevoelens kracht bij. 'Zo voelt dat' is een gedichtenbundel zoals we van het gouden duo achter o.a. 'Doodgewoon' en 'Uit elkaar' gewend zijn: met verve, humor en - vooral - veel gevoel laten Westera en Weve de lezer op een andere manier naar de wereld om zich heen kijken.

'Uit elkaar' won een Gouden Griffel, een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterse Prijs. Eerder maakten Westera en Weve samen onder andere het boek 'Doodgewoon', dat werd bekroond met een Gouden Griffel, een Vlag & Wimpel van de Penseeljury, de Gouden Poëziemedaille én de Woutertje Pieterse Prijs. In 2019 kreeg Sylvia Weve voor haar indrukwekkende en veelzijdige oeuvre de prestigieuze Max Velthuijs-prijs.


Recensie/Quote

Met uitdagende, kwalitatief hoogstaande themabundels als 'Doodgewoon' en 'Uit elkaar' zijn Westera en Weve uitgegroeid tot jurylievelingen. Samen tasten ze de grenzen af van wat nog voor kinderen is en wat misschien net eroverheen.Details

  EAN :9789025778064
  Auteur: 
  Uitgever :Gottmer Uitgevers Groep b.v.
  Verschijningsdatum :  29-08-2023
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :268 mm
  Breedte :185 mm
  Dikte :16 mm
  Gewicht :514 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :88