Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Een duister afdalen


Nederlands | 07-11-2023 | 288 pagina's

9789025475369

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Oprah Winfrey's 103rd book club selection!

Poëtisch, zintuiglijk meesterwerk van een van Amerika's meest gelauwerde schrijvers

Tekst achterflap

Annis is de dochter van een wrede plantagehouder en vandiens tot slaaf gemaakte huishoudster. Als ze troost zoekt bij een vriendin wordt ze verkocht door haar vader. Haar voettocht van de rijstvelden van North Carolina naar de slavenmarkt van New Orleans, en verder naar het hart van een suikerplantage in Louisiana, is vol ontberingen en verdriet. Terwijl Annis zich overgeeft aan de kilometerslange mars door de meedogenloze bossen en moerassen van het Amerikaanse Zuiden, wordt ze getroost door herinneringen aan haar moeder en aan de verhalen over haar grootmoeder de krijger. Gaandeweg stelt ze zich steeds meer open voor de wereld van de geesten van haar voormoeders. De roman Een duister afdalen is een verhaal van wilskracht, hoop en allesoverstijgende liefde dat even poëtisch als hartverscheurend is weergegeven. Een klassieker over slavernij, van een van de belangrijkste stemmen in de Amerikaanse literatuur.

Recensie/Quote

'De roman Een duister afdalen is een verhaal van wilskracht, hoop en allesoverstrijgende liefde dat even poëtisch als hartverscheurend is weergegeven. Een klassieker over slavernij, van een van de belangrijkste stemmen in de Amerikaanse literatuur.'

Biografie

Wouter Godijn (1955) is de schrijver van zeven romans en negen dichtbundels. Zijn werk wordt al bijna een kwarteeuw lang zeer lovend besproken en zijn romans worden regelmatig genomineerd voor de grote prijzen. Zijn poëzie werd bekroond met de Jan Campertprijs. Zijn literaire universum is volstrekt uniek en keer op keer verrast hij de lezer met literair vuurwerk dat zijn weerga niet kent. In maart 2021 verscheen zijn roman Karina of de ondergang van Nederland. In november 2022 verscheen Poging om een luchtig gedicht te schrijven. In januari 2024 verscheen zijn nieuwe roman Meneer L. en het meisje.

(Foto: Merlijn Doomernik)

Details

EAN :9789025475369
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  07-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :136 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :382 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288