Niets dan dit

een lijflied voor de ziel

Nederlands | 16-05-2023 | 120 pages

€ 21,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

In dit moderne leerdicht wordt onderzocht waar het denken begint. In het lichaam? Of in de taal? Onderzoekende, gelaagde en toegankelijke verzen over ouder worden, de liefde en vergankelijkheid.


Tekst achterflap

Met deze variant op het aloude leerdicht onderzoekt Piet Gerbrandy in verzen en prozagedichten de (on)kenbaarheid van het zelf en het raadsel van het lichaam ten opzichte van de ziel. Of het nu gaat om de liefde, de vergankelijkheid van het lichaam, de stand van de natuur of de evolutie, dit werk poogt het hele zijn te omvatten. Gerbrandy toont zich opnieuw een groot beschouwer, die in stuwende taal laat zien dat de mens in al zijn vergankelijkheid een wonderlijk wezen is.


Biografie

Piet Gerbrandy (1958) is dichter, classicus en essayist. Voor zijn werk ontving hij onder meer de Herman Gorterprijs, de Frans Kellendonk-prijs en de Jan Campert-prijs. In 2015 werden zijn gedichten tot dan toe verzameld in Voegwoorden. Zijn laatste dichtbundel Ontbinding (2021) werd eveneens lovend ontvangen en genomineerd voor De Grote Poëzieprijs. Gerbrandy doceert Latijn aan de Universiteit van Amsterdam en maakt deel uit van de redactie van De Gids.Details

  EAN :9789025474027
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  16-05-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :240 mm
  Breedte :160 mm
  Dikte :10 mm
  Gewicht :211 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :120