Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Poging een luchtig gedicht te schrijven

Nederlands | 17-11-2022 | 104 pages

€ 20,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Wie zich open durft te stellen voor deze gedichten gaat een literair avontuur tegemoet zoals hij maar zelden heeft meegemaakt. Hoopvol en vol ontnuchtering, grappig, schrijnend, verrassend en logisch.


Tekst achterflap

Is het in deze tijd van klimaatverandering, oorlog en coronapandemie nog mogelijk een luchtig gedicht te schrijven? In zijn nieuwe bundel gaat Wouter Godijn op zoek naar een antwoord op deze vraag. Gruwelijke en wonderbaarlijke visioenen zijn het resultaat, in gedichten die eenvoudig en helder lijken maar de verbeelding van de lezer tarten. Wie zich open durft te stellen gaat een literair avontuur tegemoet zoals hij maar zelden heeft meegemaakt. Poëzie die al lezende in beweging blijft, een achtbaan waar je aanvankelijk ietwat huiverig maar vol adrenaline in stapt en die precies de kick geeft die je zocht. Hoopvol en vol ontnuchtering, grappig en schrijnend, verrassend en logisch. Alles kan in Godijns hoogst authentieke universum waarin de dichter zich niets aantrekt van poëtische conventies, net zomin als van conventies in het algemeen.


Recensie/Quote

'Gedichten die de bomvolle schedel openbreken (…) In zijn gedichten gebeurt verschrikkelijk veel: het borrelt en bruist, het gist en sist. (…) Alles staat erin, aan de lezer om het eruit te halen.', - [waardering: vier sterren]


Biografie

Wouter Godijn (1955) is de schrijver van zeven romans en negen dichtbundels. Zijn werk wordt al bijna een kwarteeuw lang zeer lovend besproken en zijn romans worden regelmatig genomineerd voor de grote prijzen. Zijn poëzie werd bekroond met de Jan Campertprijs. Zijn literaire universum is volstrekt uniek en keer op keer verrast hij de lezer met literair vuurwerk dat zijn weerga niet kent. In maart 2021 verscheen zijn roman Karina of de ondergang van Nederland. In november 2022 verscheen Poging om een luchtig gedicht te schrijven. In januari 2024 zal zijn nieuwe roman Meneer L. en het meisje verschijnen.

(Foto: Merlijn Doomernik)Details

  EAN :9789025473679
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  17-11-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :239 mm
  Breedte :160 mm
  Dikte :10 mm
  Gewicht :215 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :104