Alleen de warme dagen waren echt


Nederlands | 15-09-2022 | 64 pages

€ 19,99


    Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

In het poëziedebuut van Libris Literatuur Prijs-winnaar Rob van Essen blijft in toegankelijke, troostende gedichten niets onbesproken: leven, liefde, dood en doem.


Tekst achterflap

Met ‘Alleen de warme dagen waren echt’ debuteert Rob van Essen als dichter. Elke overeenkomst met zijn romans en verhalenbundels berust op toeval, al is er ook hier sprake van ontregeling en herkenning, melancholie en ontroering. Van Essens poëzie is toegankelijk maar niet zonder verborgen betekenissen, met aandacht voor de mensen op straat en de bewegingen van het eigen hart. Leven, liefde, dood en doem – niets blijft onbesproken. Een melodische, troostrijke bundel waarin zomerse en winterse dagen elkaar afwisselen en het besef van eindigheid wordt bestreden met verdriet, aanstekelijke vrolijkheid en serene berusting.


Biografie

Rob van Essen (1963) neemt met zijn romans en verhalen een volstrekt unieke plaats in op de Parnassus van de Nederlandse letteren, zijn oeuvre is met geen ander te vergelijken, hooguit roept het herinneringen op aan dat van José Saramago, Paul Auster en J.M. Coetzee. Hem vielen de J.M.A. Biesheuvelprijs voor 'Hier wonen ook mensen' en de Libris Literatuur Prijs voor 'De goede zoon' te beurt. Zijn roman 'Miniapolis' verscheen in oktober 2021. In februari 2022 is een heruitgave van 'Engeland is gesloten' uit 2004 verschenen.

(Foto: Henri Verhoef)Details

  EAN :9789025473655
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  15-09-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :140 mm
  Breedte :230 mm
  Dikte :10 mm
  Gewicht :138 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :64