Alleen de warme dagen waren echt

Nederlands | 15-09-2022 | 64 pages

€ 19,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

In het poëziedebuut van Libris Literatuur Prijs-winnaar Rob van Essen blijft in toegankelijke, troostende gedichten niets onbesproken: leven, liefde, dood en doem.


Tekst achterflap

Met ‘Alleen de warme dagen waren echt’ debuteert Rob van Essen als dichter. Elke overeenkomst met zijn romans en verhalenbundels berust op toeval, al is er ook hier sprake van ontregeling en herkenning, melancholie en ontroering. Van Essens poëzie is toegankelijk maar niet zonder verborgen betekenissen, met aandacht voor de mensen op straat en de bewegingen van het eigen hart. Leven, liefde, dood en doem – niets blijft onbesproken. Een melodische, troostrijke bundel waarin zomerse en winterse dagen elkaar afwisselen en het besef van eindigheid wordt bestreden met verdriet, aanstekelijke vrolijkheid en serene berusting.


Recensie/Quote

‘Een schitterend debuut van een reeds lang gerijpte dichter’


Biografie

Rob van Essen (1963) neemt met zijn romans en verhalen een volstrekt unieke plaats in op de Parnassus van de Nederlandse letteren, zijn oeuvre is met geen ander te vergelijken, hooguit roept het herinneringen op aan dat van José Saramago, Paul Auster en J.M. Coetzee. Hem vielen de J.M.A. Biesheuvelprijs voor Hier wonen ook mensen en de Libris Literatuur Prijs voor De goede zoon te beurt. Zijn roman Miniapolis verscheen in oktober 2021. In februari 2022 is een heruitgave van Engeland is gesloten uit 2004 verschenen en met Alleen de warme dagen waren echt debuteerde Rob van Essen in september 2022 als dichter. In november 2023 verschijnt zijn nieuwe roman Ik kom hier nog op terug.

(Foto: Henri Verhoef)Details

  EAN :9789025473655
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  15-09-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :230 mm
  Breedte :140 mm
  Dikte :10 mm
  Gewicht :137 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :64