Hebben en zijn

Nederlands | 22-06-2022 | 176 pages

€ 19,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Welkom in de kliniek waar de doden afkicken van het leven. Dimitri Verhulst werpt op magistrale wijze licht op de eindigheid, het leven en de dood.


Tekst achterflap

‘Hebben en Zijn’ van Dimitri Verhulst begint met de dood van Malodot. Na een fataal auto-ongeluk bevindt hij zich tot zijn verbazing in een kliniek waar hij eerst moet zien af te kicken van het leven alvorens hij volkomen dood kan zijn. Mislukt hij hierin, dan moet hij zijn hele bestaan opnieuw ondergaan, van begin tot eind, op exact dezelfde manier. Met een bont gezelschap van lotgenoten heeft hij groepstherapieën en hij voert individuele gesprekken met een raadselachtige Counselor die hem ertoe probeert te bewegen die vuile verslaving aan het leven af te zweren. In ‘Hebben en Zijn’ werpt Dimitri Verhulst in geestige en fraaie bewoordingen licht op onze eindigheid; het is een roman die met geen andere te vergelijken valt, ook niet binnen het oeuvre van de schrijver zelf.


Recensie/Quote

‘Hebben en Zijn is een droomhuwelijk van levensdrift en mensenhaat.’


Biografie

Dimitri Verhulst schreef romans, verhalen, gedichten, essays, toneel, liedteksten, opera’s, scenario’s; hij presenteerde tv-programma’s en hij treedt regelmatig op als muzikant. Zijn boeken worden in 24 talen gelezen over de hele wereld. In 2015 tekende hij voor het Boekenweekgeschenk en zijn werk werd herhaaldelijk onderscheiden met nationale en internationale prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs en de Gouden Uil Publieksprijs. Verschillende van zijn romans werden verfilmd in internationale producties. In 2022 verscheen de roman Hebben en Zijn.Details

  EAN :9789025473143
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  22-06-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :210 mm
  Breedte :136 mm
  Dikte :18 mm
  Gewicht :259 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :176