Kerozine

Nederlands | 23-03-2022 | 192 pages

€ 19,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Van de schrijfster van VN thriller van het jaar 2020: 15 mensen bevinden zich min of meer toevallig tegelijk op een benzinestation langs een snelweg in de Ardennen, op een zwoele zomerse nacht.


Tekst achterflap

‘Kerozine’ van Adeline Dieudonné speelt zich af rond een benzinestation langs de snelweg op een zwoele zomeravond, ergens in de Ardennen. Ze zijn er met zijn vijftienen in het harde tl-licht, als je het paard en het lijk in de kofferbak van de grote zwarte Hummer meetelt. Zo is er Juliette, de caissière, en haar collega Sébastien, die met Mauricio is getrouwd. En Alika, een Filipijnse nanny, Chelly, een lerares paaldansen, Joseph, die handelsreiziger is in roofmijten... Het is 23.12 uur. Over een minuut zal alles veranderen. Dan wordt ieder van hen de held van zijn eigen verhaal, en soms lopen hun verhalen door elkaar. Een mozaïekroman die je doet lachen en huilen, of je doet huilen van het lachen om de absurditeit van het leven. Met ‘Het echte leven’ won Adeline Dieudonné in 2020 de prijs voor de VN Thriller van het Jaar.


Recensie/Quote

‘Goed geschreven, met een vleugje absurdisme’


Biografie

Adeline Dieudonné (1982) is actrice en woont en werkt in Brussel; ze spreekt Frans en Nederlands. Haar romandebuut 'Het echte leven' is verschenen in de zomer van 2019, en werd meteen overladen met prijzen, waaronder de Prix du roman FNAC en de Prix Renaudot des lycéens. Ook werd ze prompt genomineerd voor de Prix Goncourt. Haar nieuwste roman 'Kerozine' verschijnt in maart 2022.

(Foto: Céline Nieszawer/Leextra)Details

  EAN :9789025472191
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Annelies Kin - Nathalie Tabury
  Verschijningsdatum :  23-03-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :212 mm
  Breedte :138 mm
  Dikte :19 mm
  Gewicht :280 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :192