Nagelaten gedichten


Nederlands | 22-02-2022 | 96 pages

€ 22,99


    Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Een keuze van 50 uit 100 nagelaten sonnetten, aangevuld met 21 sonnetten met de titel ‘Laatste woorden’, die Goudeseune ((1965-2020) in het licht van zijn naderende dood schreef.


Tekst achterflap

‘Nagelaten gedichten’ van Koenraad Goudeseune (1965-2020) bevat een keuze van vijftig uit honderd nagelaten sonnetten, aangevuld met 21 sonnetten met de titel ‘Laatste woorden’, die hij in het licht van de naderende dood schreef. Koenraad Goudeseune was de schrijver van negen dichtbundels, twee verhalenbundels, drie brievenboeken en een roman. Zijn schrijversloopbaan omvatte bijna dertig jaar. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte Goudeseune onder meer als kelner, taxichauffeur, nachtwaker, arbeider en chauffeur op het kabinet van de federale minister van Economie. Zijn ervaringen tijdens die tijdelijke baantjes kwamen op een of andere manier in zijn werk terecht, dat bekendstaat om z’n ironie en sarcasme en waarin miskenning en mislukking centraal staan, maar dat een volstrekt unieke plaats inneemt binnen de Vlaamse en Nederlandse letteren. De bundel werd ingeleid door Benno Barnard en Rob Schouten.


Recensie/Quote

‘Met deze imposante zwanenzang heeft Goudeseune zich de onsterfelijkheid in geschreven.’


Biografie

Koenraad Goudeseune (1965-2020) is de auteur van negen dichtbundels, twee verhalenbundels, drie brievenboeken en een roman. Zijn schrijversloopbaan omvatte bijna dertig jaar. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte Goudeseune onder meer als kelner, taxichauffeur, nachtwaker, arbeider en chauffeur op het kabinet van de federale minister van Economie. Zijn ervaringen tijdens die tijdelijke baantjes kwamen op een of andere manier in zijn werk terecht, dat bekendstaat om z’n ironie en sarcasme en waarin miskenning en mislukking centraal staan. De postume bundel 'Nagelaten gedichten' is in januari 2022 verschenen,Details

  EAN :9789025471996
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  22-02-2022
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :170 mm
  Breedte :224 mm
  Dikte :16 mm
  Gewicht :309 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :96