Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Studio haiku

Nederlands | 22-09-2022 | 224 pages

€ 22,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

De haiku is een korte Japanse dichtvorm die om meer draait dan alleen natuur. In een gids en werkboek, die uitnodigen om zelf aan de slag te gaan, worden de grenzen opgerekt van wat Haiku kan zijn.


Tekst achterflap

In ‘Studio Haiku’ gidst dichter en haiku-reisgids Lotte Dodion je stap voor stap door de wonderlijke mogelijkheden van de haiku. De haiku is een korte en krachtige Japanse dichtvorm die traditioneel om natuur draait. Maar haiku is zoveel meer dan oude regels en pure natuurbeelden. Het is een heerlijk speelveld om je gedachten, gevoelens, observaties én kwinkslagen te vangen. Lotte Dodion breekt de regels van wat haiku zogezegd moet zijn. Met korte instructies, sappige weetjes en frisse voorbeelden toont ze je wat haiku allemaal zou kunnen zijn. Als cheerleader moedigt ze je langs de kantlijn aan om het vooral zelf te proberen. Voor iedereen die met taal wil spelen: hier is haiku!


Recensie/Quote

'(…) een erg leuk en leerzaam boek voor iedereen die zich ook eens aan deze van oorsprong Japanse, rijmloze dichtvorm wil wagen.'


Biografie

Tessa Leuwsha (1967) werkt als cultureel attaché bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Ze is schrijver van fictie en non-fictie, documentairemaker en recensent. Ze schrijft voor onder meer Opzij, HP/De Tijd, de Volkskrant en De Ware Tijd-Literair. Haar romans 'De Parbo-blues' en 'Solo, een liefde' werden lovend ontvangen en genomineerd voor de DebutantenPrijs, De Vrouw & Kultuur DebuutPrijs en de Black Magic Woman Award.

In 2015 verscheen 'Fansi’s stilte, een Surinaamse grootmoeder en de slavernij', een literair non-fictieboek waarin Leuwsha de vraag probeert te beantwoorden die haar stugge grootmoeder Fansi precies was. Het boek werd genomineerd voor De Inktaap 2017. Haar roman 'Plantage Wildlust' is in 2020 verschenen en haar nieuwste werk 'De wilde vaart' verschijnt in april 2022.Details

  EAN :9789025471989
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  22-09-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :210 mm
  Breedte :171 mm
  Dikte :16 mm
  Gewicht :414 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :224