Voor een leven met boeken
0

Tot de dood ons scheidt


Nederlands | 06-07-2021 | 336 pages

€ 22,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

‘Tot de dood ons scheidt’ van Lionel Shriver gaat over echtgenoten Kay en Cyril, allebei gezonde, vitale vijftigers, die een verbond sluiten met elkaar. Onlangs is Kay’s vader na tien jaar tergend langzame aftakeling (eindelijk) aan alzheimer overleden – en zo’n mensonterend einde willen ze zichzelf, elkaar en hun eigen kinderen besparen. Over dertig jaar, op de avond van Kay’s tachtigste verjaardag in maart 2020, zullen ze samen uit het leven stappen. Cyril is huisarts en zorgt dat de benodigde pillen alvast in de koelkast staan, en ze gaan door met hun drukke, leuke levens in de geruststellende wetenschap dat zij het einde ervan netjes hebben geregeld. Naarmate hun gezamenlijke deadline nadert, begint er echter iets te knagen. In een reeks alternatieve scenario’s, allemaal met een onverwachte twist, schetst Shriver allerlei mogelijke, onverwachte gevolgen van het zelfmoordpact van Cyril en Kay. ‘Tot de dood ons scheidt’ is een pageturner waarin we nooit hoeven te treuren om overleden personages, omdat deze in het volgende hoofdstuk weer springlevend terugkeren.


Korte beschrijving/Annotatie

In een reeks alternatieve scenario’s schetst Shriver de mogelijke gevolgen van het zelfmoordpact van een ouder Engels echtpaar.


Biografie

Lionel Shriver publiceerde onder andere 'Dat was het dan' (genomineerd voor de National Book Award) en de internationale bestseller 'We moeten het even over Kevin hebben', dat bekroond werd met de Orange Prize en succesvol werd verfilmd met Tilda Swinton in de hoofdrol. Eerder verschenen ook de romans 'Big Brother' (2013) en 'De Mandibles' (2016), de verhalenbundel 'Bezit' (2018) en de roman 'De weg van de meeste weerstand' (2020). In juli 2021 is haar nieuwe roman 'Tot de dood ons scheidt' verschenen.

(Foto: Mark Kohn)Details

  EAN :9789025471378
  Auteur: 
  Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler : Karina van Santen - Marian van der Ster
  Publicatiedatum :  06-07-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :135 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :28 mm
  Gewicht :423 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :336